Hál' Istennek, sok a munka!
2006.dec.20.

December első heteiben már azt hittem, hogy vége az évnek. Napokon át alig volt munkám. A "házidoktorbácsis" szolgáltatásomban évek óta befejezem az oltásokat és egyéb ismétlődő eavatkozásokat a hónap első két hetének végére, így ez nem okozott meglepetést. De az már igen, hogy "elsősegélyes" beteghívás sem nagyon akadt. Sőt, napokon át szinte egy sem volt. Ezen a héten viszont minden megváltozott....

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Megjött a Mikulás!
2006.dec.7.

Kinek már tegan előtt este, knek csak tegnap, de mára megjött a mikulás mindenhová. Sok helyen megteltek a kirakott cipők minden jóval, közte sok édességgel. A leleményes kutyák pedig nagyon örülnek ennek az állapotnak....

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Élőlényt ajándékba?
2006.nov.30.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én a magam részéről nagyon, de nagyon nem szeretem, amikor valakinek úgy vásárolnak, ajándékoznak kutyát, macskát, vagy bármilyen más élőlényt, hogy előtte nem kérdezték meg tőle, vajon akarja-e ő is ezt az ajándékot? Nem véletlen persze, hogy ezt felvetem most! Közeleg a Karácsony, és bizony sokan gondolják úgy, hogy az ajándékozást letudhatják egy kiskutya, kiscica, vagy más kisállat vásárlásával. A dolog minősített esete pedig számomra az, amikor a megajándékozott egy gyerek...

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Akciós mikrochip behelyezés
2006.nov.27.

Korábban már szó volt róla, ezért minden olvasótól elnézést is kérek, hogy én magam nagyon fontosnak tartom a kutyák mikrochipes megjelölését. Az előző bejegyzésben arról is szó volt, hogy a közelgő szilveszterre nem ártana időben felkészülni a gazdiknak. No, ennek része lehet az is, hogy minden olyan kutyába bekerülhessen ez a kis azonosító, akinél fennállhat a veszélye annak, hogy a petárdáktól megijedve világgá rohanhat az év utolsó éjszakáján. De talán van rá mód, hogy már másnap visszakerülhessen a gazdájához....

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Közeleg a szilveszter. Most van itt az idő elkezdeni rákészülni...
2006.nov.12.

Szilveszterkor sok kutya és macska (és velük együtt a gazdáik) életét keseríti meg a petárdázás. Ennek hatására nem véletlen, hogy ilyenkor hirtelen megnő az elveszett, ijedtükben világgá rohant állatok száma. Pedig ma már erre a problémára vannak megoldási lehetőségek, csak éppen nem december 28-án kell erre gondolni. Aki segíteni szeretne állatán, és ezzel saját magán, az már most elkezdi a felkészülést. Ha tovább olvassa ezt a bejegyzést, megtudhatja, hogyan?

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Kezdeményezés a mikrochip kötelezővé tételére
2006.nov.3.

A mikrochip olyan egyedi állatazonosító, amelynek segítségével egy-egy állat biztosan azonosítható, és ha mondjuk elveszik, vagy elkódorog hazulról, sokkal nagyobb eséllyel kerülhet haza a gazdájához. Annak, aki a kutyáját, macskáját külföldre akarja vinni, az Európai Uniós állatútlevélhez mindenképpen be kell tetetnie az állatába. De vannak olyan önkormányzatok is, amelyek már kötelezően elrendelték az ott élő kutyák mikrochipes azonosítását (pl. Budapest VII. kerülete). Most azonban "népi kezdeményezés" indult arra vonatkozóan, hogy a kutyák mikrochipes megjelölése mielőbb kötelező legyen az összes Magyarországon tartott kutya számára.

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Aki bújt, aki nem...
2006.okt.14.

Aki figyelemmel kíséri a honlapom ezen részét, láthatja, hogy már jó néhány napja nem volt újabb bejegyzés a naplómban, sőt, szüneteltek a szolgáltatásaim is. Néhány napig külföldön voltam ugyanis. A blog újbóli életre keltésére szeretnék most elmesélni egy történetet, ami az elmúlt héten esett meg velem, s ami azt mutatja, hogy nem tudok elbújni a kedves kutyás ismerősök elől még az Adria partján sem!

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Állatok világnapja - KEDVEZMÉNYES mikrochip behelyezés
2006.szept.30.

Bizonyára sokan értesültek már arról a kezdeményezésről, amelynek keretében az Állatok világnapja (október 4.) keretében a Bayer Hungária Állategészségügyi üzletága kedvezményes mikrochip behelyezést biztosít. Az akcióban részt vevőállatorvosok, ill. rendelők ezen a napon 2000 Ft-os összegért helyezik be a cég által forgalmazott mikrocipet és elvégzik annak regisztrációját a MÁOK chip adatbázisában is. No, ebben az akcióban én is részt veszek!

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Éjszakai telefonos műszak
2006.szept.22.

"A saját állatorvosunkat nem akarom ezzel a kérdéssel felkelteni!" -monta egy hölgy éjjel fél 2-kor a telefonban. "És engem miért keltett föl?" -kérdeztem vissza. "Hát maga csinálja az elsősegélyt nem?" -volt a rideg válasz. Ilyen, és ehhez hasonló telefonok miatt ma reggel kicsit nyűgösen ébredtem.

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Nehéz döntés
2006.szept.13.

Annak idején, amikor a 18 éves, öreg tacsikám állapota olyan mértékben leromlott, hogy már el kellett gondolkoznom azon, érdemes-e őt az életben tartásával tovább kínozni, magam is átéltem azt a nehéz döntési folyamatot, amit nap, mint nap tapasztalok azoknál a gazdiknál, akiknél úgy hozza a sors, hogy a megöregedett, betegségekkel küszködő állatukat át kell segítenem a másvilágra. Nagyon jól tudom tehát, hogy mit él át ilyenkor az ember!

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat