Házi állatorvosi ellátás

A sürgősségi betegellátás mellett magánállatorvosi szolgáltatásom körébe tartozik a kutyák, macskák számára biztosított házi állatorvosi ellátás is.

Feltételek

Ennek keretében az általam nyújtandó szolgáltatást leginkább egy folyamatos háziorvosi ellátáshoz tudnám hasonlítani. A legfontosabb célom az, hogy az Ön állata hosszú éveken át egészséges maradjon, valamint Ön bármikor válaszokat kaphasson az állat egészségével és tartásával kapcsolatosan felvetődő kérdéseire.

E célok elérése és megvalósulása érdekében

 • folyamatosan beadom és nyilvántartom az esedékes védőoltásokat, Szolgáltatásom egyik leginkább kedvelt része, hogy az általam beoltott és gondozott állatok oltásainak az időpontját nyilvántartom, és az esedékességi időpont előtt azt jelzem a gazdinak. Ennek következtében az Ön állata mindig időben meg fogja kapni a szükséges emlékeztető oltásokat, Önnek pedig nem kell mindezt fejben tartania.
 • elvégzem a szükséges féregtelenítéseket és egyéb beavatkozásokat,
 • ha az állat megbetegszik, vagy Ön erre utaló jeleket tapasztal, bármikor hívhat,
 • felvilágosítom Önt mindazokról az állategészségügyi szabályokról, amelyek az állattartást érintik,
 • a következőkben ismertetésre kerülő módon segítségére állok, ha speciális vizsgálatokra, műtétekre van (vagy lenne) szükség.

Szolgáltatásaim fő színtere az Ön otthona, állatának tartási helye. Ez elsősorban az Ön kényelmét szolgálja. Minden esetben előre egyeztetett, megbeszélt időpontban jövök el Önhöz. Az elmúlt hosszú évek során elég nagy gyakorlatra tettem szert abban, hogy a megbeszélt időpontokat pontosan tartani tudjam. Ennek köszönhetően Ön az egyéb programjait kellő biztonsággal szervezheti meg, még azokon a napokon is, amikor az állatával kapcsolatosan találkoznunk kell.

Meglévő felszereltségemmel és immáron több, mint 20 éves szakmai tapasztalatommal sok olyan (elsősorban belgyógyászati jellegű) beavatkozást el tudok végezni Önnél, amire más állatorvos kollégák nem vállalkoznak. Vannak viszont olyan beavatkozások (pl. a műtétek), melyekkel nem foglalkozom (és otthon amúgy sem lehetne azokat elvégezni). Ezek megoldásához viszont megfelelő klinikákkal, klinikai specialistákkal állok kapcsolatban, akikhez bátran irányíthatom Önt. Ha szükséges, a beteg szállításában segítségére tudok lenni, sőt ha megbíz vele, teljesen lebonyolítom a szükséges vizsgálatok, műtétek elvégzését.

Gyógyszerek biztosítása

Ön az esetek többségében – az állatpatikák áraihoz képest kissé olcsóbban – minden olyan gyógyszert közvetlenül megkap (illetve beszerezhet) tőlem, amire a kezelésekhez szükség van, illetve amihez egyébként állatorvosi recept kellene, és amit csak némi utánjárással, állatgyógyszertárakban vásárolhatna meg. Ez azt jelenti, hogy a betegvizsgálatok, vizitek alkalmával, ha éppen van nálam, a szükséges gyógyszereket is azonnal odaadom Önnek. Recepteket általában csak akkor írok fel, ha valamilyen embergyógyászati készítményre van szükség, vagy az állatgyógyászati szerekből éppen nem tudok adni. (Kizárólag megbízható, jó minőségű oltóanyagokat, gyógyszereket használok, és csak ilyeneket ajánlok, illetve adok Önnek, még akkor is, ha azok ára esetleg magasabb a hasonló hatású, de szerintem gyengébb minőségű termékekhez képest.)

Táplálási tanácsadás, állateledel-szállítás

A szorosan vett állatorvosi ellátás mellett táplálási tanácsadással is segítségére állok, valamint abban is, hogy az állattartáshoz szükséges felszerelési tárgyakat, eszközöket beszerezze. Folyamatosan és szintén kedvező árakon, igénye szerint tudok szállítani Önnek márkás állateledeleket, diétás tápokat. Ha ez a lehetőség érdekli, szóljon, hívjon és megbeszéljük a részleteket!

Kétoldalú kapcsolattartás

Hosszú évek óta kialakult gyakorlat, hogy a pacientúrámba tartozók legfontosabb adatait én is feljegyzem amiatt, hogy kapcsolatunk valóban kétoldalú lehessen, és én is bármikor el tudjam érni őket. Természetesen a telefonszámot kellő diszkrécióval kezelem, és azt harmadik félnek soha nem adom tovább. Ezért ne lepődjön meg azon, ha elkérem az Ön elérhetőségeit, telefonszámait. Ezzel kapcsolatosan kérem, hogy ha megváltozna a megadott hívószám (pl. titkosítás, vagy számcsere miatt), vagy a lakcíme, akkor erről feltétlenül értesítsen engem is, mert ennek hiányában szükség esetén nem fogom tudni felvenni a kapcsolatot Önnel.

Az áraimról

Mindenképpen szólni kell a szolgáltatásom anyagi oldaláról is, mert tudom, hogy sokak számára ez sem lényegtelen kérdés. Alapelvem, hogy a színvonalas szolgáltatást értékén kell megfizetni. Szolgáltatási díjaim nem alacsonyak, de igyekszem mindig minőségi munkát adni érte cserébe. Ez részleteiben a következőket jelenti:

Az általam ajánlott otthoni ellátás költségei Önnek kétségtelenül nagyobb anyagi terhet jelentenek, mintha mondjuk egy közelben levő állatorvosi rendelőbe vinné el az állatát. Ennek egyik oka, hogy a szolgáltatást a rendelői költségekhez képest még kiszállási díj is terheli. (A kiszállási díjat azonban ebben a háziorvosi ellátásban nem az alapján kalkulálom, hogy ki, hol lakik, hanem átlagárban számítom fel.)
Az általam kért összegek alapvetően a következő tételekből tevődnek össze:

 • kiszállási díj (3900 Ft)
 • betegvizsgálati díj (3600 Ft)
 • különleges beavatkozások ára (2700–6300 Ft)
 • a felhasznált anyagok, beadott gyógyszerek ára,
 • a további kezeléshez átadott gyógyszerek ára,
 • felmerülő egyéb költségek (pl. laboratóriumi díjak, betegszállítás)

Tudnia kell azt is, hogy mint az élet minden területén, az árak itt is folyamatosan emelkednek. A szolgáltatásom működtetéséhez szükséges tényezők (pl. üzemanyag) árának változásai szerint évente két alkalommal szoktam a kiszállási és betegvizsgálati díjaimat korrigálni. A felhasznált anyagok, gyógyszerek árváltozásait azonban folyamatosan tovább kell hárítanom a felhasználók felé.

Fizetési kedvezmények

Ha az általam felkínált szolgáltatás igénybe vétele mellett dönt, akkor számíthat arra, hogy a pacientúrámba tartozó „törzsgárdatagok” többféle fizetési kedvezményt vehetnek igénybe:

 • a váratlan beteghívások esetében, akár hétvégeken is, csak a normáltarifákat számítom fel,
 • indokolt esetekben részletfizetéssel is rendezhetik a számlájukat,
 • max. kéthónapos fizetési haladékkal élhetnek.

Kérem Önt, hogy ha állatának kezeltetésével összefüggésben anyagi gondjai vannak, vagy lesznek, bátran mondja ezt meg nekem. Amellett, hogy természetesen számíthat a diszkréciómra, biztosan fogunk találni olyan megoldást, amellyel mindketten elégedettek leszünk. Azt azonban nem szeretném, ha az Ön állata akut pénzügyi gondok miatt valamilyen szükséges oltást, vagy ellátást nem kapna meg időben!

Amikor Ön esetleg nem elégedett velem

Sok állattartóval az évek során már-már baráti kapcsolatom alakul ki, egyesek majdhogynem családtagként tartanak számon. Ez engem mindannyiszor jó érzéssel tölt el, és annak a jele, hogy elégedettek a munkámmal. Tudom azonban azt is, hogy ez nem minden esetben sikerül így, vannak, akikkel sehogy nem tudunk „egy hullámhosszra” kerülni. Ilyen helyzetekben nincs értelme erőltetni az együttműködést. Viszont ez együtt jár azzal is, hogy szeretem, ha az állatorvos–állattartó kapcsolat mindkét fél részéről korrekt. Kérem, ha Ön a jövőben szívesebben fordulna más állatorvos kollégámhoz (akár azért, mert elégedetlen a munkámmal, akár azért, mert másik kollégától jobb ajánlatot kapott), hívjon fel és tájékoztasson erről! Nagyon nem szeretem ugyanis, ha valaki velem párhuzamosan mással is „dolgoztat”, és ez esetleg csak hónapok múltán, véletlenül derül ki.

Amikor ajánl valakinek

Amennyiben elégedett lesz a munkámmal és másoknak is ajánlani szeretne, örülök, ha ezt megteszi. Kérem azonban, hogy amikor erre sor kerül, a telefonszámommal együtt ezeket az információkat (amiket az előzőekben olvasott) is adja tovább! Ez azért nagyon fontos, mert sok esetben volt már példa arra, hogy aki a számomat megkapta, meglepődött egyes feltételeimen, vagy az áraimon.

Elérhetőségeim

A 06-30-942-0987-es telefonszámon mindig hívhat, a 06-20-257-1672-es számon napközben érhet el. E-mail címem: holavet@t-online.hu

A 30-as (T-mobile) telefonomat éjjel-nappal bekapcsolva tartom, és csak olyankor kapcsolom ki, ha valami oknál fogva nem szabad, vagy nem illik használni (pl. bankokban, intézményekben, értekezleteken). Ilyenkor 20–30 perc eltelte után már biztosan el fognak tudni érni. Amennyiben nagyon ritkán a telefont más okok miatt huzamosabb időre mégis kikapcsolom, akkor az üzenetrögzítőn hallható üzenetben minden esetben tájékoztatom a telefonálókat arról, hogy meddig és miért nem vagyok elérhető, valamint, hogy legközelebb mikor hívhatnak. Kérem, hogy ezekben az esetekben mindig a rögzítőn hallható információk szerint járjon el! Ha üzenetet hagy, minden esetben mondja meg nevét és telefonszámát, hogy mielőbb visszahívhassam Önt!

A 20-as (Pannon GSM) számot általában csak munkanapokon, napközben, reggeltől estig tartom bekapcsolva. Ha ezen a számon nem tud elérni, hívja a 30-as mobilszámomat!

Amikor szabadságon vagyok

Bár a szolgáltatásom lényegében folyamatosan, egész évben igénybe vehető, az év során néhány alkalommal egy-egy rövid időszakot (alkalmanként általában max. egy hét) én is szabadságon töltök. A pihenéssel töltött idő alatt is elérhető vagyok azonban telefonon (nagyon sok esetben a felmerülő problémát ezúton is lehet valamelyest orvosolni), így tájékoztatni tudom Önt arról, hová és kihez fordulhatnak segítségért. Az utóbbi időben, a modern technikának köszönhetően, a szabadságok ideje alatt folyamatosan lehetőség van az e-mail-en történő kapcsolattartásra is. Ha kérdése, problémája merül fel, ezen a módon is kaphat tőlem segítséget.

Oltási programom kutyáknak

 • 8. hét: szopornyica + parvo + májgyulladás + leptospirózis kombinált,
 • 10. hét: Lyme-kór,
 • 12. hét: szopornyica + parvo + májgyulladás + leptospirózis kombinált,
 • 14. hét: Lyme-kór II.,
 • 16. hét veszettség I.,
 • 7. hónap: szopornyica + parvo + májgyulladás + leptospirózis + parainfluenza kombinált,
 • 9. hónap: Veszettség II.,
 • évente: minden beadott oltás ismétlése.

Korábban lehetőség volt a kutyákat Coronavírusos bélgyulladás ellen is beoltani. 2005. márciusától ez az oltóanyag Magyarországon már nem hozzáférhető, így ezt az oltást ki kellett venni a korábbi oltási sorozatokból.)

Oltási programom macskának

 • 8. hét: bélgyulladás + macskanáthák,
 • 10. hét: Leukózis,
 • 14. hét: Bélgyulladás + macskanáthák + veszettség,
 • 16. hét: Leukózis,
 • 18. hét: FIP I. (fertőző hashártyagyulladás),
 • 22. hét: FIP II.,
  évente: minden beadott oltás emlékeztetője.

Az oltások árai

A kutyák és macskák különböző védőoltásai között az anyagköltséget illetően olyan minimálisak az árkülönbségek, hogy emiatt nincs értelme mindegyikre külön-külön díjat kalkulálni. A felmerülő egyéb költségtényezők viszont teljesen függetlenek attól, hogy végül a fecskendőbe milyen vakcinát szívok majd föl. Ennek következtében, tapasztalataim szerint mind az én részemről, mind az állattartó oldaláról egyszerűbb és könnyebben megjegyezhető, ha a fenti oltási sorozatok kivitelezése esetén, egy kölyökállat oltásainál, a különböző oltásokat egy átlagolt árban számítom fel, ez jelenleg oltásonként 7000 Ft.

Az évenkénti újraoltások árai:

 • veszettség elleni oltás: 7200 Ft
 • veszettség + kombinált oltás kutyának: 9000 Ft
 • csak kombinált oltás kutyának, macskának: 8100 Ft
 • Lyme-kór elleni oltás kutyáknak: 8100 Ft
Állatorvosi Elsősegély-szolgálat