Állatorvosi ellátási lehetőségek

Fontos, hogy állatunk egészsége folyamatosan jó kezekben legyen. Akinek már korábban is volt állata, az általában rendelkezik tapasztalatokkal az állatorvosi ellátási lehetőségekről is. A kezdő állattartóknak viszont célszerű tájékozódniuk egy lehetőleg állandó állatorvosi kapcsolat lehetőségéről.

Az Állatorvosi Elsősegély-szolgálat működéséről

Az állatorvosok legtöbbje nem, vagy nem szívesen vállalja a házhoz történő kiszállást, főleg este, éjszaka vagy a hétvégeken, ünnepnapokon. Legtöbbször azt kérik, hogy az állattartó szállítsa be kedvencét a rendelőjébe, ott szívesen ellátja. Ezt azonban – számtalan ok miatt – az állattartók nem mindig tudják megoldani.

Honnan tudjuk, hogy beteg az állat?

Ha az a gyanúnk, hogy állatunk beteg, akkor feltétlenül szedjük össze gondolatainkat a közelmúlt történéseiről (főleg ha hirtelen megbetegedésről van szó).

Az állatorvosi költségekről

Az állatorvosi vizitek, oltások, kezelések, műtétek pénzbe kerülnek, néha nem is kevésbe. Önnek, mint állattartónak tudnia kell, hogy az állatorvosi díjak az úgynevezett szabadáras kategóriába tartoznak.

Állatgyógyszerek

Ma már az állatorvosok szinte alig használnak emberi gyógyszereket, szinte csak akkor, ha nincs hasonló hatású állatgyógyszer.
Állatorvosi Elsősegély-szolgálat