Sürgősségi betegellátás

Eseti kiszállásokat (sürgősségi betegellátást) jelenleg egyáltalán NEM TUDOK VÁLLALNI!

Kérem ezt mindenképpen vegyék figyelembe, amikor beteghez szeretnének hívni.


2010. január 1.-től szolgáltatásaim jelentősen szűkültek, mert a Magyar Állatorvosi Kamarában betöltött tisztségem miatt a magán-állatorvosi tevékenységre fordítható időm jelentősen csökkent, illetve teljesen kiszámíthatatlanná vált. Emiatt kénytelen voltam megváltoztatni a korábbi tevékenységemet.


____________________________________________________________________


A sürgősségi betegellátást akkor célszerű igénybe venni, amikor a megbetegedett állat valamilyen ok miatt nincs szállítható állapotban, valahogy azonban mégis meg kell oldani az elsősegély-jellegű ellátását mindaddig, amíg nem lehet biztosítani a rendelői, vagy állatkórházi vizsgálatát, és kezelését.
A sürgősségi ellátás során igyekszem a beteget a lehetőségekhez mérten alaposan megvizsgálni, meghatározni a legfontosabb elváltozásokat, felmérni a szükséges tennivalókat és természetesen megkezdeni a minél szakszerűbb ellátást. Tisztában kell lenni azonban azzal, hogy a helyszíni vizsgálat és ellátás lehetőségei sok szempontból korlátozottak, így sok esetben meg kell oldani a beteg további, szakszerű ellátását.

Feltételek

A legfontosabb szempont, hogy a beteg (ami csak kutya vagy macska lehet) az adott időben valóban szállíthatatlan állapotban legyen, és mindenképpen az otthoni ellátása jelentse az egyetlen megoldást az ellátására. Minden más esetben azt javaslom, hogy mielőbb vigyék el valamelyik elérhető állatorvosi rendelőbe vagy klinikára.
Kiszállást és betegellátást kizárólag Budapest közigazgatási határain belüli címekre tudok vállalni.

A szolgáltatásért a megrendelőnek minden esetben fizetnie kell (a legfontosabb díjak az „árak”-oldalon megtalálhatók). Ha az azonnali, készpénzes fizetés nehézséget okozna, indokolt esetekben és a számlaösszeg legalább felének kifizetése esetén lehetőség van a költségek fennmaradó részének későbbi megfizetésére. Kérésre részletes számlát állítok ki, amellyel a megrendelő a felmerülő költségeket később esetleg megkaphatja, pl. valamelyik állatvédő szervezettől.

Mit jelent a sürgősség?

A helyszínre való kiérkezés időpontja (különösen napközben) számtalan tényezőtől függ, így a sürgősség ígérete ellenére senki ne számítson azonnali segítségre. A napszak, a meglévő beteghívások, az út- és időjárási viszonyok és az aktuális tartózkodási helyem függvényében minden telefonhíváskor megmondom azt az időpontot, amikorra a helyszínre való kiérkezést vállalni tudom. Bizonyos helyzetekben ez az időtartam akár több óra is lehet, így valóban azonnali beavatkozást igénylő esetekben célszerű más segítség után is nézni.

Az utcán elütött, sérült állatok ellátása

Elsősegély-szolgáltatásom elsősorban a gazdával rendelkező állatok ellátását szolgálja. Igény és szabad kapacitás esetén szívesen segítek az utcán megsérült gazdátlan, kóbor állatok ellátásában is, azonban ebben én csak az állatorvosi segítségnyújtást tudom vállalni, az állat elszállítását, elhelyezését nem. A sérült további sorsát minden esetben annak kell „egyengetnie”, aki megtalálta, illetve segíteni szeretne rajta. Értelemszerűen a felmerülő költségeket is a megrendelőnek kell megtérítenie ugyanúgy, mintha a saját állatáról lenne szó.

Betegszállítás

Minden olyan esetben, amikor az általam ellátott beteg további beavatkozásokat (vizsgálatok, műtét) igényel, vállalom az elsősegély utáni azonnali állatkórházba szállítását. A kórházba szállításért természetesen külön díjat számítok fel. Az én állatorvosi közreműködésem nélküli betegszállítást azonban nem vállalok, ilyen esetekben a különböző állatszállító vállalkozások egyikének a segítségét kell igénybe venni.

Euthanasia

Az állattartó kívánságára (írásos kérelem aláírása után) vállalom a beteg kutya, vagy macska otthoni, fájdalommentes, végleges elaltatását. Igény esetén az állat tetemét is elszállítom.

Egyéb szolgáltatások

A sürgősségi betegellátás mellett vállalom kutyák és macskák folyamatos,
házi állatorvosi ellátását is.

Tartási, táplálási tanácsadás, • védőoltások beadása (veszettség elleni is) és esedékességi idejének nyomon követése, • féregtelenítés, • betegségre utaló tünetek jelentkezése esetén a szükséges vizsgálatok elvégzése, • klinikai kivizsgálások megszervezése és bonyolítása, • a szükséges gyógyszerek biztosítása, • EU-s állatútlevél kiállítása (mikrochip-beültetéssel).

Ha önnek csak állatszállítási igénye van (állatorvosi ellátás nélkül), akkor hívja a 06-30-311-7788-es telefonszámot, amelyen Vancsura Róbert állatszállító vállalkozása érhető el. Megfelelő tapasztalattal és nagy gyakorlattal végzik a kutyák, macskák szállítását, szinte bárhonnan bárhová.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat