Dr. Horváth László szolgáltató állatorvos vagyok. Praxis engedélyem száma: 0143-PE/MÁOK, Kamarai nyilvántartási számom: 0710

Tanulmányaimat 1981-ben fejeztem be az Állatorvostudományi Egyetemen, majd közel másfél évtizeden át ennek az intézménynek a belgyógyászati klinikáján dolgoztam. Ez idő alatt részt vettem a hallgatók oktatásában, a kutatómunkában és természetesen a mindennapi klinikai gyógyító munkában.

Végigjártam a szakmai szamárlétra egyes fokozatait, 1993-tól már egyetemi adjunktus voltam. A klinikán eltöltött hosszú évek során elsősorban a kisállatok belgyógyászati betegségeinek specialistája lettem, különösen a fertőző betegségek diagnosztikája és gyógykezelése terén értem el szép eredményeket (közel 10 évig voltam a klinika fertőző osztályának vezetője).
Számos szakmai cikk, valamint tankönyvi fejezetek szerzője vagyok.

1995. őszétől dolgozom magánállatorvosként, bár a klinikai munka mellett már a nyolcvanas évek elejétől kezdődően folytatok magánpraxist. Az évek során nagyon sok kutya- és macskatulajdonos tisztelt meg bizalmával, aminek eredményeképpen a 90-es évek végén márközel 1000 volt a száma az általam rendszeresen gondozott kis pácienseim száma. Ez a szám az elmúlt 6-8 évben a kamarai elfoglaltságom miatt (lásd alább) csökkent. Fő szakterületem jelenleg is a sürgősségi betegellátás.

2008. április 30-án a Magyar Állatorvosi Kamara főtitkárává választottak meg, majd 2012-ben, 2016-ban és 2021-ben ismét újraválasztottak. Ebből adódóan jelenleg főállásban ezt a kamarai munkát végzem, ami sok és eléggé kiszámíthatatlan elfoglaltsággal jár. A korábban főállásban nyújtott szolgáltatásaimat így jelenleg csak „másodállásban” tudom ellátni, de ezt is csak előzetes egyeztetés, megbeszélés alapján.

SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÁST  (hirtelen megbetegedett, megsérült állathoz történő kiszállást)  NEM TUDOK VÁLLALNI !


Állatorvosi Elsősegély-szolgálat