Coronavírus
2008.jún.8.

Egy mai napon érkezett olvasói kérdés kapcsán döntöttem úgy, hogy írok pár gondolatot erről a betegségről, már csak azért is, mert az utóbbi években nagyon keveset lehetett hallani róla, és emiatt sokak számára teljesen ismeretlen betegségről van szó.

tovább is van, elolvasom  (5 hozzászólás)

Két hét tapasztalatai után
2008.máj.17.

Az Állatorvosi Kamara főtitkárává történt megválasztásom óta eltelt bő két hét. Kiderült, hogy az élet nem áll meg, és a dolgok mindig elrendeződnek valahogy.

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Mától új életet kezdek
2008.ápr.30.

A mai napon olyasmi történt velem, aminek nagyon örülnöm kellene. Ma este azonban még nem az öröm az, ami meghatározza a gondolataimat, hanem a bizonytalanság. Olyan szituációba kerültem ugyanis, amiről most még nem tudom, hogyan is fog működni. Ezt majd a jövő dönti el!

tovább is van, elolvasom  (6 hozzászólás)

A vidéki állatorvosok és a kutyák/macskák
2008.ápr.6.

Amikor elkezdtem az állatorvosi praxist, még általánosan elterjedt nézet volt, hogy vidéken az állatorvosok csak a tehenekhez, disznókhoz értenek, meg a többi haszonállathoz, és ha kutyáról, macskáról van szó, akkor sok esetben tanácstalanul tárják szét a karjaikat. Időközben azonban nagyot változott a világ, vidéken elfogytak a haszonállatok, aminek egyenes következményeként sok állatorvos kollégám maradt munka nélkül. Közülük azonban nagyon sokan váltottak, és elkezdtek kisállatokkal foglalkozni, és a megfelelő munkafeltételeket is megteremtették a színvonalas munkához. Így aztán ma, 2008-ban, tele van az ország jobbnál jobb kisállatos állatorvosi rendelőkkel...

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Irány az állatorvos!
2008.márc.31.

Az utóbbi napokban valahogy úgy alakult, hogy az "orvos válaszol" rovatban viszonylag sokszor kellett azt a tanácsot adnom a kedves kérdezőnek, hogy a legjobb lenne, ha megmutatná állatorvosnak az állatát. Én ugyanis látatlanban nem tudok segíteni, még a véleményemmel sem....

tovább is van, elolvasom  (4 hozzászólás)

Az irányított telepátia
2008.márc.22.

Gyakran fordul elő, hogy felhívok valakit egy-egy oltás, vagy esedékes tennivaló ügyében, és az állat gazdája azzal fogad, ő is éppen akkortájt gondolt rám. A két szándék egybeesése misztikusnak tűnhet, de persze nem az.

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Éledeznek a kullancsok
2008.márc.12.

Az utóbbi napokban egyre több hívást kapok amiatt, hogy megjelentek a kullancsok a kedvenceinkben. Baj persze a legtöbb esetben nincs, csak a bőrbe belefúródott élősködőket kell eltávolítani, de az óvatosság azért nem árt. Mert a kullancsok, mint az köztudott, betegségeket is tudnak ám okozni!

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Fontos a beszélgetés
2008.márc.2.

Valamelyik nap az "orvos válaszol" rovatban valaki mentegetőzött a feltett kérdései miatt, mondván, hogy volt ugyan az állatával orvosnál, de ott valahogy nem kapott kielégítő válaszokat a kérdéseire. Sőt, úgy érezte, hogy a kollégám nem is szívesen akart azokra válaszolni, látszott rajta, hogy minél hamarabb túl akart esni a viziten....

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Éjszakai diskurzus
2008.febr.20.

Vannak néha érdekes telefonhívások, amelyek ki tudja miért, kicsit furcsának tűnnek. Legalább is nekem. Az elmúlt éjjel is felhívott valaki...

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Kudarc
2008.febr.15.

Talán volt már olyan, hogy egy-egy sikertelen gyógyítási kísérletemről írtam itt a blogban. Most ismét egy ilyen eset nyomaszt.

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat