Karácsony, Szilveszter
2008.nov.29.

Máskor sem öröm, ha a kutyánk, vagy a cicánk megbetegszik vagy baleset éri, de mindez még kellemetlenebb, ha éppen az év végi ünnepek idejében, Karácsonykor, vagy Szilveszterkor történik, és a békés családi vacsora, a házibuli, vagy az óévbúcsúztató szórakozás helyett azt kell keresni, hogy hol és hogyan találunk mielőbb segítséget. A bajok egy része kiszámíthatatlan, a betegségek nem ismerik a naptárt. Több olyan baleset vagy heveny megbetegedés van azonban, amelyek előfordulása sokkal gyakoribb ilyenkor, mint az év más részeiben. Ha az év végi programok megszervezésekor, előkészítésekor arra is gondolunk, hogy mit szól majd mindezekhez a macskánk, akkor az „ünnepi betegségek” jó részét kivédhetjük, vagy megelőzhetjük! Ehhez pedig nem is kell túl sokat tennünk, mindössze annyit, hogy a dolgokat egy kicsit az állataink szemével nézzük , és az ő eszükkel gondoljuk át!

tovább is van, elolvasom  (5 hozzászólás)

Jönnek a hidegek
2008.nov.11.

Az elmúlt hetekben elkényeztetett bennünket az időjárás, hiszen az évszahoz képest sokkal jobb időnk volt. Mostanra azoban kezd már beállni a valódi novemberi időjárás, ami jól nyomonkövethető az állatok (különösen a kutyák) egyes egészségi problémáinak alakulásán is.

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Európa Kutyakiállítás
2008.okt.3.

Ezen a mostani hétvégén zajlik a Hungexpo területén az Európai Dog Show, vagyis az Európai Kutyakiállítás. Rangos rendezvény ez, ami rengeteg érdeklődőt vonz. Tele is vannak a kiállítócsarnokok emberekkel is, no meg persze kutyákkal is. No, és én is itt vagyok, mind a három napon, a Magyar Állatorvosi Kamara standján.

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Megműttessem, vagy sem?
2008.szept.16.

Ezt a kérdést manapság gyakran teszik fel mind a kutyás, mind a macskás állattulajdonosok. A kérdés arra vonatkozik, hogy elvégeztessék-e az állat ivartalanítását, vagy sem? Erre válaszolni nem is lenne olyan nehéz, ha nem lennének még ma is komoly tévhitek és téveszmék ezen a téren. Mert sajnos vannak!

tovább is van, elolvasom  (4 hozzászólás)

Újra itthon, újra munkában
2008.aug.21.

A nyaralás sajnos véget ért, mától ismét elindult a munka. Miután többen azok közül a kedves állattartók közül, akik az utóbbi 2-3 nap során kerestek meg ilyen-olyan problémáikkal, úgy döntöttek, megvárnak a bajukkal, a mai nap a szokásosnál is erősebbre sikeredett. A betervezett vizitek mellett akadt még 1-2 váratlan elsősegélyes eset is, így valóban nem unatkoztam. Egyszóval újra itthon, újra munkában!

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

A megérdemelt pihenés
2008.aug.9.

Ahogy a honlap főoldalán is olvasható, nagyjából 10 nap időtartamra kivonom magam a forgalomból, és elvonulok egy kicsit pihenni. Rám fér! Az utóbbi hetekben nagyon elfáradtam, különösen a kamarai munka vett ki belőlem sokat. A munkát azonban nehéz abbahagyni...

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Hasznos kezelési kiegészítők
2008.aug.5.

Itt a honlapomon eddig még nem nagyon dicsekedtem azzal, hogy immáron évek óta elég aktívan részt vállalok két állatorvosi folyóirat szerkesztésében is. A feladatom különböző riportok készítése olyan állatorvosi rendelőkben, praxisokban, amelyekről valamiért érdemes írni, amelyeket be szeretnénk mutatni az állatorvosoknak. Ezeknek a ripotoknak a során sok érdekességgel találkozom szerte az országban.
Most éppen egy olyan írás elkészítésén dolgozom, amelyben nem állatorvosi praxist mutatunk be a kollégáknak, hanem olyan kezelőhelyeket, ahol kisállatoknak -elsősorban kutyáknak- nyújtanak ún. fizioterápiás kezeléseket. Olyan kezeléseket, amelyek sajnos ma még elég szokatlanok, pedig ....

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Egy kis malőr - kényszerű üzemszünet
2008.júl.11.

Ma délután, sajnos, sikerült összetörnöm az autómat egy szerencsétlen ráfutásos ütközésben....

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

Reklamáció
2008.jún.27.

Történt pedig, hogy az elmúlt nap végére a szokásosnál is fáradtabb voltam, így szinte beájultam az ágyba, és mély álomba szenderültem. Annyira jól és mélyen aludtam, hogy -szokásomtól eltérően- nem ébredtem fel két éjszakai telefonhívásra. Ezt a tényt ma reggel abból is észleltem, hogy a mobiltelefonom két nem fogadott hívást jelzett. De ha ez a jelzés nem lett volna, akkor is tudomásomra jutott volna. Ma délután ugyanis megcsörrent a telefonom....

tovább is van, elolvasom  (7 hozzászólás)

Adnék tanácsot, de így nehéz...
2008.jún.20.

Aki kicsit alaposabban beleolvas az "Orvos válaszol" rovatba, láthatja, hogy az utóbbi időben egyre többször válaszolom a kedves kérdezőnek, hogy a leírtak alapján nem tudok válaszolni a kérdésére, sokszor még abban sem, hogy milyen irányban érdemes elgondolkozni a problémák hátterének felderítésében.

tovább is van, elolvasom  (3 hozzászólás)

- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat