Hasznos kezelési kiegészítők

2008.aug.5.

Itt a honlapomon eddig még nem nagyon dicsekedtem azzal, hogy immáron évek óta elég aktívan részt vállalok két állatorvosi folyóirat szerkesztésében is. A feladatom különböző riportok készítése olyan állatorvosi rendelőkben, praxisokban, amelyekről valamiért érdemes írni, amelyeket be szeretnénk mutatni az állatorvosoknak. Ezeknek a ripotoknak a során sok érdekességgel találkozom szerte az országban.
Most éppen egy olyan írás elkészítésén dolgozom, amelyben nem állatorvosi praxist mutatunk be a kollégáknak, hanem olyan kezelőhelyeket, ahol kisállatoknak -elsősorban kutyáknak- nyújtanak ún. fizioterápiás kezeléseket. Olyan kezeléseket, amelyek sajnos ma még elég szokatlanok, pedig ....

...ha belegondolunk egy kicsit, és a hasonló humán példákból indulunk ki, könnyen belátható, hogy hatalmas létjogosultságuk van az állatok rehabilitációs kezeléseiben is.

Manapság az állatorvosok szinte bármit képesek megoperálni. Az ország rendelőiben naponta több tucatra tehető a komoly izületi, gerinc, vagy más orthopédiai műtéten átesett állatok száma. Ezeknek a betegnek a legnagyobb része azonban a műtét után nem kap semmiféle utókezelést, nem alkalmaznak náluk rehabilitációs eljárásokat. Leginkább azért, mert az állatorvos kollégák nem tudnak róla, hogy ezek ma már itthon is elérhetők, vagy egyszerűen azért, mert nem akarnak tudni róla. Mondjuk úgy, talán féltékenyek.

Az utóbbi napoban jártam olyan centrumban, ahol speciális kádban van lehetőség víz alatt mozgatni a kutyát futószőnyegen (a feje persze kint van a vízből), ami jelentősen megkönnyíti a sérült, regenerálódó izületek, izmok munkáját. Jártam mozgásterápiás kezelésen, ahol a kutyák futópadon tudnak állapotuk szerint mozogni, edzeni. Van állatgyógytorna, mágnesterápia, elektromos ingelés terápia, sót bioptron lámpás fénykezeésre és sóterápiára is van már lehetőség.

Gondolták volna? Ha én ezt előbb tudom, biztosan hamarabb leszek lelkes híve ezeknek az eljárásoknak. De ma sincs késő, így örömmel jelenthetem, mától egy fővel bővült a felsorolt módszerek állatokon történő alkalmazásának híveinek köre!

Hozzászólások:

JENNY  2008.aug.6.

Tökéletesen igaza van!
Mikor elküldtem, már tudtam, hogy félreértésre fogok okot adni.
A "fizioterápia" jelentése:-a természet erejének felhasználásával végzett gyógyítás. (mágneses tér,polarizált fény,ultrahang,lézer,H2O)
E zt használhatjuk utókezelésként, megelőzésként, valamint a gyógyításban.
Az "alternatív" jelentése:-kettős, két választási lehetőséget felkínáló, vagyis választható. Talán innen ugrott be helytelenül ez a szó, mert, itt nem a keleti gyógymódokra gondoltam. Azonban közös bennük, hogy mindkettő a népi hagyományokból indult útjára.
Végül is egy a céljuk, az "egészséges felépülés", elkerülve a gyógyszeres kezelések számos, és kiszámíthatatlan veszélyeit!
Bocsánat, hogy bevittem az erdőbe!

Jenny-nek Horváth doktor  2008.aug.6.

Amiről írtam, az nem alternatív gyógyászat, hanem fizioterápia! A kettő nem ugyanaz, és ezt jó tisztázni már az elején. Már csak azért is, mert az alternatív gyógyászatban (pl. homeopátia) én magam kevésbé hiszek. De azért köszönet a hozzászólásáért!

JENNY  2008.aug.6.

Kedves dr, Úr!

Örömmel veszem tudomásul, hogy lelkesedik az alternatív gyógyászat iránt! Magam részéről, már több mint tíz éve, csak ezt a gyógymódot részesítem előnyben, mivel nincsenek mellékhatások, nem kell tartani attól, hogy félrekezelünk valamit. Ha az egyik módszer nem válik be, akkor biztos, hogy van másik, amelyik igen, mert nem minden szervezet egyformán reagál ugyanarra a kezelésre. De így van ez a gyógyszerekkel is, amit én csak "tüneteltüntető vegyszereknek" nevezek, mert nem szüntetik meg az okot, csak az okozatot, ami újra és újra előjön. Persze azért erre is szükség van. A legnagyobb maffia a gyógyszeripar, neki az a jó, ha minnél többet fogyasztunk. A nyugdíjintézetnek, meg, ha minnél előbb meghalunk. Lehet, hogy összejátszanak?
Tudtommal nálunk is már több ilyen állatgyógyászati rendelő létezik, ahol mindkét praxist egymást kiegészítve, sikeresen alkalmazzák. Sőt pszísebész állatorvosról is tudok, aki kések nélkül operál. Híve vagyok a mágneses terápiának. Családomban, már hosszú évek óta használjuk, és nem kevés sikerrel. Fájdalomcsillapító, regeneráló, javítja a prifériás keringési zavarokat, jó hatással van az immunrendszerre stb. Nagyon jó kis készülékeket lehet kapni otthoni terápiára, amit állatoknál is lehet alkalmazni. Ilyen pl. a "Viofor JPS" mágneses térrel kezelő, de sokféle létezik.
Ezekről a gyógymódokról, amit leírt, oldalakat lehetne írni, úgyhogy nem merülök bele.
Őszintén szólva én mindig csak ennek a híve voltam. Tehát rajta, éljünk vele! És nincs egyedül, már ketten vagyunk!

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat