Reklamáció

2008.jún.27.

Történt pedig, hogy az elmúlt nap végére a szokásosnál is fáradtabb voltam, így szinte beájultam az ágyba, és mély álomba szenderültem. Annyira jól és mélyen aludtam, hogy -szokásomtól eltérően- nem ébredtem fel két éjszakai telefonhívásra. Ezt a tényt ma reggel abból is észleltem, hogy a mobiltelefonom két nem fogadott hívást jelzett. De ha ez a jelzés nem lett volna, akkor is tudomásomra jutott volna. Ma délután ugyanis megcsörrent a telefonom....

...és egy kissé ingerült férfihang arról érdeklődött, vajon a mobilszámom valóban hívható-e éjjel-nappal?
-Igen, hívható! -volt a válaszom.
-Ennek örülök, de ha így van, miért nem veszi fel, ha hívják? -szólt a válasz.
-Ha arra gondol, hogy az éjszaka nem vettem fel a telefont, akkor azt tudom mondani, sajnálom! Sajnálom, mert valóban ritkán fordul elő velem, de nincs mit tagadni, megtörtént!
-Tudja, hogy emiatt az éjjel meghalt egy macska?
-???
-Igen, meghalt egy macska, mert Ön nem vette fel a telefont, így nem kaptunk segítséget! Pedig Ön azt hirdeti, hogy éjjel-nappal hívható!
-Jó, jó, ez így is van, de néha azért vannak kivételek, mint az elmúlt éjszaka is. Én is emberből vagyok, velem is megeshet, hogy olyan mélyen alszom, hogy nem ébredek fel a telefonra.
-Csak azért hívtam, hogy tudja, ez Ön miatt történt így!
-Nagyon sajnálom a cicájukat, de azért nem gondolnám, hogy a haláláért én lennék a felelős! Rajtam kívül sok más lehetőség is van, ami alkalmasint igénybe vehető, ha segítségre van szükség.
-Elméletben igen, de a valóságban nem. Hiába hívtunk bárkit is, senki nem vette fel!
-Ismételten mondom, nagyon sajnálom, de higye el, nem szokásom nem felvenni a telefont, ha az csörög. Ha nem vettem fel, annak komoly oka volt, nevezetesen az, hogy nagyon fáradt voltam, ezért mélyen aludtam. Tényleg nem hallottam meg a csörgést. Ne haragudjon!
-Nem haragszom, csak azért hívtam, hogy tudjon róla, nem teljesíti azt, amit ígér!

A beszélgetésben itt elvesztettem a türelmemet. Ami ezek után elhangozott, azt már nem írom le. lehet találgatni, hogy mit mondhattam a kedves telefonálónak....

Hozzászólások:

valakinek Kiss Imre  2008.júl.13.

Megírtam már korábban a véleményemet, miszerint ha valaki nem veszi fel a telefonját, annak valószínűleg olyan oka van, ami miatt amúgy sem tudna segíteni. Mit változtatott volna a helyzeten, ha a Doktor úr felveszi akkor éjjel a telefont. A cica valószínűleg azért halt meg, mert beteg volt, mégpedig feltehetőleg nagyon beteg, nem pedig azért, mert a Doktor úr nem vette fel a telefonját. Mi van akkor, ha felveszi? Feltehetőleg ugyanaz történik, mint ami ebben a szituációban történt, legfeljebb picivel tovább húzta volna a cica.

valakinek RIA  2008.júl.12.

Kedves ismeretlen, aki még a nevét sem meri vállalni! Azt üzenem Önnek, hogy nem a Horváth dr, Úr az egyetlen állatorvos, akit egy éjszaka folyamán meglehet találni, ha bajban vagyunk. Örülök, hogy Maga sosem fáradt! Biztos vagyok benne, hogy semmi felelősségteljes munkát sem végez, és soha nem is végzett csak éli a rohadt életét, és abban leli örömét, ha pálcát törhet mások felett! Nézzen már önmagába időnként! Ha evvel együtt még állatot is tart, akkor őszinte részvétem a szerencsétlennek!!!

valaki  2008.júl.12.

Szerintem igenis a magáé! Szerintem maga is tök ideg lett volna, ha meghal a macskája, mert az állatorvos nem bírta felvenni a rohadt telefonját, és még azzal védekezik, hogy fáradt volt... Szánalmas!

P.j.  2008.júl.3.

Az én telefonomban is van számos orvos,állatkórház,ügyelet száma.Persze ha baj van,úgy bepánikolok,hogy hirtelen azt se tudom hogy keressem.Ezért mindet a névjegyzék hátuljába írtam,egymás után.Egy jó gazdi az állat hangulatváltozását is érzékeli,így időben kerülhet doki szeme elé a kedvenc,kivéve gázolás,vagy mérgezés...De én állt.kocsiba ülök,és nyomom a gázt és a dokiig meg sem állok...

P.Gy.  2008.jún.30.

A macska nagyon szívós állat,nem szoktak csak úgy hirtelen meghalni,hacsak nem baleset éri őket.Ennek a macskának vajon mi baja lehetett? Talán régebb óta betegeskedik, csak a T.gazdi nem figyelt oda, és amikor már nagy lett a baj, az utolsó pillanatban akart segitséget találni, és pont az éjszaka közepén?

Kiss Imre  2008.jún.28.

Ezer, meg egy oka lehet annak, hogy valaki miért nem tudja felvenni a telefonját. Még akár éjjel is. Ha segítségre van szükségem, és nem tudok valakit elérni, addig keresek tovább, amíg nem sikerül mást felhívni. Azon mérgelődni, hogy valaki nem veszi fel a telefont, már csak azért sem érdemes, mert valószínűleg olyasmi miatt tesz így, ami miatt amúgy sem tudna segíteni. Doktor Úr! Felejtse el azt egészet, ahogy van!

V.M.  2008.jún.27.

Nem kell találgatni, hogy mit mondhatott, ez teljesen egyértelmű! Nyugodjon meg az illető macskája biztos, hogy nem Ön hibája miatt halt meg!
Az ügyeletek napra készen fel vannak tüntetve, csak oda kell figyelni, mert ha a központi ügyeletes számot hívja, akkor a napi illetékes ügyeleti orvosnál csöng a telefon!
Igaz, ami igaz 06.27-re egy ügyeletes orvost sem lehet találni, de azért még rendelkezésre áll számtalan non stop éjszakai kórház, és rendelő.
Ha annyira sürgős az eset számomra, akkor részemről felhívok minden reménykeltő telefonszámot!

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat