Ma frontátvonulás volt
2006.szept.8.

Régóta tapasztalom, hogy akárcsak az embereknél, úgy az állatoknál is jelentősen befolyásolja a betegek állapotát az időjárás. Vagyis inkább annak a hirtelen megváltozása.

tovább is van, elolvasom  (nincs hozzászólás)

Macskabújócska
2006.aug.31.

Ma délelőtt ritka esethez riasztottak. Egy cica az éjjel bebújt egy parkoló autó motorterébe, majd amikor mit sem sejtő autós el akarta indítani a kocsiját, a cica nagy bajba került.

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Megint egy tanulság: telefonon át nem lehet diagnosztizálni!
2006.aug.29.

Gyakori eset, hogy az engem telefonon felhívó gazdik elmesélik nekem részletesen azt, hogy mit tapasztalatak, aztán azt várják, hogy ebből én rögtön megmondom, mi is lehet a baj. Pedig ez nem megy! De nem működik a telefonos diagnosztizálás abban sem, hogy csak ebből ítéljem meg egy beteg állapotát, vagy azt, hogy indokolt lehet-e a sürgősségi ellátása, vagy várhat másnapig? Tegnap este erre az esetre adódott egy jó példa.

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

Szerető kutyagazdi kerestetik
2006.aug.22.

Néha-néha belebotlok olyan helyzetekbe, amikor a betegeim gazdái sürgősen gazdit keresnek egy-egy általuk megmentett, befogadott kutyának. Most is erről lenne szó.

tovább is van, elolvasom  (nincs hozzászólás)

Vihar után
2006.aug.21.

Nem hiszem, hogy lenne ma reggel bárki is, aki ne hallott volna a tegnap esti budapesti viharról, és annak következményeiről. Sőt, nagyon sokan vannak, akik maguk is közvetlen részesei, elszenvedői voltak az orkánnak és a viharos esőnek. Hasonlóan sok tízezernyi sorstársamhoz, én magam is egy pillanat alatt bőrig áztam, amikor a tüzijátékot a budai hegyek egy kellemes kilátást biztosító pontjáról szemléltem (volna) meg. Itt azt láttam, hogy sokan a kutyájukkal együtt akarták ugyanezt megtenni. Nem kell mondanom, hogy a négylábúak is csontig vizesek lettek egy másodperc alatt. Ma már a vihar után vagyunk, de nekem máris feltűnt, hogy ma reggel mintha több lenne a bágyadt, levert kutyáról szóló telefonhívás!

tovább is van, elolvasom  (nincs hozzászólás)

Újabb meglepetés
2006.aug.14.

Az előző blogbejegyzés végén olvashattak arról, hogy az idős cicatartóknak 200 Forintja maradt a kezelés után a nyugdíjig. De ma elérkezett a következő szükséges vizit ideje, amelyre én egy előre kitöltött csekkel készültem. Amint látni fogják, feleslegesen!

tovább is van, elolvasom  (2 hozzászólás)

Látja doktor úr, ez a 200 forintunk maradt a nyugdíjig!
2006.aug.10.

Nem is tudom, hol kezdjem ezt a ma megesett történetemet... Olyasmiről van szó, amit nem lehet csak egyetlen nézőpontból szemlélni, és aminek nem is biztos, hogy van igazi megoldása. Úgy gondolom azonban, hogy a jelenségről beszélni kell, mert a problémát nem lehet a szőnyeg alá seperni!

tovább is van, elolvasom  (4 hozzászólás)

Valóban én hibáztam?
2006.aug.8.

Nemrégiben, pár nappal a szabadságom előtt történt a következő helyzet. A történet előzményei hosszú évekre nyúlnak vissza. Egy kedves régi kuncsaftom két kutyát tartott, egy nagyobb testűt és egy kisebbet. Mindkét állat elég heves vérmérsékletű, amolyan igazi házőrző tipus volt, és nem igen kedveltek engem sem. Éveken keresztül a szokásos oltásokat is csak úgy tudtam beadni nekik, hogy a kutyákat a gazdik egyesével hozták be a szobába, majd ketten ráfeküdve, lefogva próbálták meg rögzíteni őket arra a kis időre, amíg megböktem őket. A jószágok eközben persze folyamatosan ugattak, ellenkeztek. Így ment ez éveken át, de különösebb bajunk nem volt egymással.

tovább is van, elolvasom  (4 hozzászólás)

Újra itt vagyok!
2006.aug.6.

A honlapomat látogatók az elmúlt héten a címoldalon és az "Orvos válaszol" rovatban is azt láthatták, hogy a szolgáltatásaim szünetelnek egy kis időre. Szabadságon voltam ugyanis.

tovább is van, elolvasom  (nincs hozzászólás)

A sürgősség és a rideg valóság
2006.júl.26.

A honlap szolgáltatásaimat bemutató részében szó van arról, hogy néha bizony sok tőlem független tényező befolyásolja azt, mikor, mennyi idő alatt tudok, vagy el tudok-e egyáltalán jutni a segítséget igénylő beteg állathoz? Persze, ettől függetlenül is, aki csak egy kicsit is reálisan látja a "való világot", könnyen belátja magától is, hogy nem tudok mindenhol azonnal ott teremni. Ennek ellenére, ha nem is minden nap, de azért időről-időre adódnak olyan hívások, amikor a vonal másik végén valahogy nem tudja felfogni a telefonáló, hogy nem lehet egy szempillantás alatt Újpestről Csepelre eljutni, vagy Nagytétényből Mátyásföldre átruccanni.

tovább is van, elolvasom  (1 hozzászólás)

- 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat