Hál' Istennek, sok a munka!

2006.dec.20.

December első heteiben már azt hittem, hogy vége az évnek. Napokon át alig volt munkám. A "házidoktorbácsis" szolgáltatásomban évek óta befejezem az oltásokat és egyéb ismétlődő eavatkozásokat a hónap első két hetének végére, így ez nem okozott meglepetést. De az már igen, hogy "elsősegélyes" beteghívás sem nagyon akadt. Sőt, napokon át szinte egy sem volt. Ezen a héten viszont minden megváltozott....

Mintha a Karácsony előtti utolsó napokban hirtelen rájöttek volna az emberek arra, hogy van kutyájuk és macskájuk is! Hétfő óta szinte meg sem állok. Ma már az is megesett, hogy nem tudtam elvállalni egy hívást, mert órákra előre be voltam táblázva.
Ennek persze egyik oldalról örülök, hiszen én is a beteghívásokból élek. De a másik oldalról azért aggasztónak tartom, hogy az álattratók ilyen "kampányjelleggel" kezelik állataik sorsát. Az utóbbi napok esetei között ugyanis azt látom, hogy alig van hirtelen rosszullét, váratlan esemény! Jobbára régen meglévő, idült bajok kerülnek elő, amelyeket már hetekkel ezelőtt is meg lehetett volna nézetni. Most viszont, 3 nappal Karácsony előtt már nehéz csodákat művelni! Szükség lenne sokféle kiegészítő vizsgálatra, de időpontokat a specialistáknál már csak legfelejebb a két ünep közötti időre lehet kapni.
De azért igyekszem tenni a dolgomat. Mert szeretem, ha van van mit tenni!

Hozzászólás:

erba  2006.dec.21.

Ilyenkor az ember valóban tanácstalan. Ha ugyanis távoli rokonunkat , ritkán látott barátunkat karácsonyokán felkeresve meglepődve tapasztaljuk: rég láttuk, azóta beteg lett, akár idült nyavalya kínozza, még érthető. Ritkán szentelünk egymásnak tartós figyelmet ("a mai rohanó világban" - mondanánk mentegetőzve). No de a velünk egy háztartásban élő ember, állat baja csak feltűnik, akárhogy rohanunk. Vagy mégsem? Elég szomorú!

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat