Aki bújt, aki nem...

2006.okt.14.

Aki figyelemmel kíséri a honlapom ezen részét, láthatja, hogy már jó néhány napja nem volt újabb bejegyzés a naplómban, sőt, szüneteltek a szolgáltatásaim is. Néhány napig külföldön voltam ugyanis. A blog újbóli életre keltésére szeretnék most elmesélni egy történetet, ami az elmúlt héten esett meg velem, s ami azt mutatja, hogy nem tudok elbújni a kedves kutyás ismerősök elől még az Adria partján sem!

Az adriai tengeri vitorlázás néhány éve az egyik kedvenc kikapcsolódásom. Nem túl gyakran szállok ugyan vízre, és tényleg csak nagyon hobby szinten űzöm ezt a sportot, de most úgy adódott, hogy az egyik hajó legénységeként részt vehettem a II. Magyar Tengeri Nagyhajós Vitorlás Bajnokságon az Adrián. A versenyt a Biográd-Murter közötti/környéki vizeken rendezték meg, 39 hajó részvételével. A mi csapatunk ugyan a tökutolsó lett, de ez bennünket nem igazán zavart!

No, szóval egyik nap, még a verseny kezdete előtt üldögélünk a csapattársaimmal a kikötő sörözőjének teraszán, amikor a tekintetem összeakadt egy szempárral. A fiatalember határozott léptekkel közelített felém, kétséget sem hagyva afelől, hogy tőlem akar valamit kérdezni. Ahogy közelebb ért, egyre ismerősebbnek tűnt, de nem ugrott be, vajon honnan? Amikor odaért az asztalunkhoz, illendően köszönt az asztaltársaságnak, majd a következő szavakkal fordult hozzám:
"Jó napot Doktor Úr! Nem tudja hol találok itt egy illetékest a szervezők közül?"
A csodálkozástól ekkor torkomon akadt a szó! Már itt is felismernek? Miután még ekkorra sem sikerült rájönni arra, vajon ki is lehet ez a váratlanul előkerült ismerős, az útbaigazítása után el is felejtetem rákérdezni, honnan is ismerjük mi egymást? Később, persze tisztáztuk a dolgot, és kiderült, hogy állatorvosi minőségemben találkoztunk már néhány alkalommal.
A versenyen résztvevők között aztán további ismerősök is előkerültek, akikkel megglepődve konstatáltuk, hogy milyen kicsi is a világ...

Hozzászólás:

erba  2006.okt.20.

Tanulság: aki egyszer tanújelét adja annak, hogy megoldja a problémákat, mindenütt és mindenkor számíthat arra, hogy segítségét kérik, elvárják, hogy mindig és mindenben effekív legyen. Az emberek már csak ilyenek, de jó, hogy vannak, akik segítenek.

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat