Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: fülgyulladás  2015.júl.12.

Az állatorvos kollégám által javasoltakat vagy betartják (ha megbíznak benne), vagy nem (ha nem bíznak meg benne). A kettő között nincs középút, vagyis én biztosan nem fogok semmit mondani arra, hogy jó-e az, amit a kollégám javasolt (előírt). A javasolt gyógyszerek használatáról is őt kell kérdezniük minden részletet illetően.
Fülatka ellen nincs védőoltás.

Jelige: bubu  2015.júl.12.

Most (ma este) adjon neki valami fájdalomcsillapítót (ami van otthon saját célra), és holnap vigye el állatorvoshoz egy alapos vizsgálatra. Nekem az a gyanúm lenne, hogy a növekedéssel együtt járó problémája lehet, osteomyelitis néven ismert, és a legtöbb nagytestű kutyában előjön ilyen életkorban.

Jelige: puszka  2015.júl.10.

Az allergiának éppen az a lényege, hogy a szervezet olyan anyagokkal (vagy molekulákkal) szemben válik érzékennyé, amelyeket korábban "tűrt", és amelyeknek normális esetben semmi gondot nem szabadna okozniuk. Az allergia kialakulásában fontos szerepe van annak is, hogy a szervezet védővonalai sérülnek.

Jelige: cica  2015.júl.10.

Egy dolgot lehet és kell tenni: minél előbb, lehetőleg még ma állatorvoshoz kell elvinni a cicát!

Jelige: puszka  2015.júl.7.

Miután egy tacskóról van szó, én egy esetleges gerinc probléma irányában kezdenék el vizsgálódni. Idősödő tacskó féléknél (hosszú törzs+rövid lábak) gyakoriak az emiatt bekövetkező fájdalmak. Az, hogy reggel és hideg időben rosszabbul mozog, ezt a gyanút erősítheti.

Jelige: Szkena  2015.júl.6.

Egy ilyen korú malamutnál sokféle időskori probléma lehet egyszerre jelen. A leírt mozgási problémákat valószínűleg az izületeinek és a gerincének a fájdalmassága okozza, amelyek igen gyakoriak az ilyen testnagyságú idős kutyáknál. Erre viszont vannak nagyon jó gyógyszerek, amelyekkel igen jó eredménnyel lehet a fájdalomérzetet csökkenteni és ezzel az állat komfortérzetét javítani. Tény, hogy ezeket a gyógyszereket folyamatosan szedni kell, viszont csodákat tehetnek. Javaslom, beszélje meg ezt az állatorvosukkal és kérjen tőle valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt kipróbálásra.

Jelige: furcsa viselkedés  2015.jún.30.

Szerintem egyelőre semmi tennivalójuk nincs. Ne felejtsék el azt sem, hogy a kutyák érzékszervei sokkal érzékenyebbek mint az emberé, és attól, hogy Önök nem hallottak semmit, a kutyájuk hallhatott olyan zajokat, amire így reagált. De az is lehet, hogy csak álmodott valamit (ilyen is van).

Jelige: tutimi  2015.jún.28.

Én a másik állatorvosra szavaznék. Vagy egy harmadikra. Előbb-utóbb csak lesz egy, amelyik hajlandó foglalkozni ezzel a valamivel.

Jelige: Jack  2015.jún.28.

Az ilyen sérülések sajnos lassan gyógyulnak. Néha nagyon lassan. A gyógyulás várható üteméről leginkább az az állatorvos tud nyilatkozni, aki megoperálta, mert ő volt az, aki látta, hogy ott pontosan mi van, mi és mennyire sérült. A fizioterápia is segíthet, szerintem mindenképpen hordják erre is. És türelem! Sok türelem.

Jelige: Kóbor macska, fülatka  2015.jún.25.

Nekem is az a gyanúm, hogy a cica fülatkás lehet, plusz ennek minden szövődménye is fennállhat. A leghasznosabb a rendszeres tisztítás. Ha elmennek egy állatorvoshoz, kérhetnek tőle olyan fülcseppet (vagy erre való receptet), amivel helyileg kezelni tudják.

Jelige: IKO  2015.jún.25.

Sajnos én lovakkal nem foglalkozom, így a kérdésre nem tudok érdemben semmit mondani.

Jelige: Evés  2015.jún.25.

Én az Önök helyében csináltatnék egy alaposabb belgyógyászati kivizsgálást, vér és vizelet laborral együtt. Én arra gyanakodnék ugyanis első körben, hogy a kora miatt meglévő esetleges veseelégtelenség súlyosbodott az altatás miatt. A leletek alapján jobban meg lehet majd ítélni a helyzetet és a jövőbeli reményeket.

Jelige: Fájdalomcsillapító  2015.jún.17.

Én még soha nem adtam, nem javasoltam kutyának ezt a kérdezett fájdalomcsillapítót, így nem tudok semmi tapasztalatot ezzel kapcsolatosan. Algopyrint lehet (egy ekkora kutyának kb. 1/8 tablettát), de annak más a hatóanyaga.
Sok gyógyszer van, amit nem lehet állatoknak biztonságosan adni, és sok van, ami egészen másként hat az állatokban, mint az embereknél.

Jelige: Garfield  2015.jún.12.

A cica összeragadt szemhéjait szét kell húzni, a kibuggyanó gennyet ki kell tisztítani a szemekből kamillateával. Lehet utána rendszeresen ezzel tisztogatni. Az anyacicát meg kellene mutatni állatorvosnak (e nélkül én nem javasolnék antibiotikumot). A kiscicát is meg lehetne egyúttal mutatni az orvosnak.

Jelige: hasfájás  2015.jún.11.

Ez egy emberi gyógyszer. Kutyában történő használatáról nincsenek információk, én legalább is nem hallottam erről semmit. Sok olyan gyógyszer van, ami ha használható állatoknál is, az adagolása eltérő attól, amit az embereknek kell adni. Ha használják, azt kizárólag a saját felelősségükre tehetik meg!

Jelige: Rolly  2015.jún.11.

Ebben az esetben kizárólag akkor lehetne a feltett kérdésekre megfelelően válaszolni, ha a kutyájukat a halála után felboncoltatták volna. Ha ez nem történt meg, akkor nincsenek válaszok a kérdésekre, ugyanis senki nem tudja megmondani pontosan, hogy mi volt a halálának a közvetlen oka.

Jelige: Lencsi  2015.jún.7.

A leírtak alapján elég valószínű, hogy a bűzmirigye fakadt ki oldalra. Holnap meg kellene mutatni állatorvosnak!

Jelige: kérem segítsen!!!!  2015.jún.4.

Egyetértek az elgondolásukkal! Minden szempontból az lesz a legjobb mindenkinek (beleértve a kutyát is), ha elaltatják.

Jelige: Mira  2015.jún.2.

Őszinte leszek, ezt így nem lehet semmilyen formában véleményezni. El kellene dönteni, hogy kinek hisznek jobban. Az első állatorvosnak, vagy a másodiknak, esetleg egy harmadiknak. www.kisallatortopedia.hu

Jelige: pöttyös nyelv  2015.jún.1.

Azok a bizonyos pöttyök a kutya nyelvén ízlelőbimbók. Oda valók. Ami nem régen lezajlott, az egy váratlanul jött gyulladás lehetett a nyelvén, aminek sokféle oka lehetett. Ha elmúlt, örülni kell annak, hogy nem volt túl vészes a probléma. Lehet, hogy van egy kis allergiás érzékenysége a kutyájának, esetleg bizonyos táplálék összetevőket nem bír. Ezt azonban nem lesz egyszerű kideríteni.

Jelige: aranyér  2015.máj.31.

Azért van "aranyere" a kutyájának, mert hasmenése van és erőlködik. Ha elmúlik a hasmenése, meg fog szűnni az aranyere is. Az viszont most sokkal fontosabb, hogy megfelelően kezeltetni kell a hasmenését, mert ebből akár súlyos baj is lehet egy 5 hetes yorkinál!

Jelige: Vesebaj  2015.máj.27.

A folyamat majdnem biztos, hogy idült. A kilátások pedig nehezen megjósolhatóak. Megfelelő táplálék mellett (fehérje szegény gyógytáp etetése folyamatosan) sokáig élhet, de időről-időre ellenőrizni kell a veseparamétereit. És én azért javasolnák egy vese ultrahangos vizsgálatot is, hogy látni lehessen, mi ott a helyzet.

Jelige: Benjamin  2015.máj.25.

Előbb-utóbb biztosan meggyógyul, de azért ehhez sokat kell még tenniük! Az immunerősítő használata mindenképpen jó lenne és nagyon alaposan át kellene gondolni az elhelyezési, tartási körülményeket, mert ott is lehet valami, ami folyamatosan gyengíti a szervezetét.

Jelige: MIXIKE  2015.máj.25.

A harmadik szemhéj előesése folyadék hiányra utal. Gyakori hasmenés esetén vagy más folyadék veszteséggel járó betegségekben (állapotokban), vagy amikor többet pisil, mint amennyit iszik. Ha tartós a jelenség, mielőbb mutassa meg állatorvosnak a cicát.

Jelige: Fülike 2015  2015.máj.23.

Sajnos nem ismerem az Apoquel nevű gyógyszert, és őszintén megmondva, én eddig nem is hallottam róla. Így sajnos semmi érdemlegeset nem tudok hozzászólni a kérdéséhez.....

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 332 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat