Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Fülatka  2015.ápr.19.

Amit leírt, azok ún. idegrendszeri tünetek, amelyeknek sokféle oka lehet, akár pl. egy masszív fülgyulladás is, egyensúlyzavarral. Azt nem tudom így megmondani, hogy mit lehet még tenni, mert nem látom, nem ismerem a beteget konkrétan, és nem tudom, mennyire súlyosak az elváltozásai. Ezeket a kérdéseket leginkább a kezelő állatorvosnak (vagyis a "dokinak") kéne feltenni! Én nem biztos, hogy meg kell várni a jövő heti időpontot, be lehet jelentkezni hamarabbra is.

Jelige: Nana  2015.ápr.14.

Egy 5 hetes kölyökkutyának ilyen tünetekkel sokféle baja lehet. Olyasmi is, ami amolyan "gyári hiba", vagyis valami veleszületett probléma. Mindenképpen állatorvoshoz kellene vinni, és alaposan megnézetni. De lehet, hogy majd csak később derül ki igazából az, hogy mi is okozza a mostani tüneteit.

Jelige: kutyuska  2015.ápr.13.

Én azt gondolom, hogy legvalószínűbben az autoimmun bőrbetegségre gyanús a leírás, ami kiegészült egy bakteriális ráfertőződéssel. Ez így együtt elég makacs probléma tud lenni. Azt javaslom, hogy mindenképpen vigyék el a kutyájukat egy bőrgyógyászati szakrendelésre, mert csak ez hozhat előrelépést az ügyben. Budapeseten ez nem okozhat megoldhatatlan gondot.

Jelige: korpás cica  2015.ápr.13.

Könnyen lehet, hogy nincs semmi komolyabb gond, de azért egy állatorvosi vizsgálat nem árt meg. Ilyesmiről látatlanban rettentő nehéz bármi okosat mondani, néha egy rápillantás többet ér mindennél.

Jelige: v1121  2015.ápr.11.

Már jó néhány óra eltelt amióta írt, nem tudom, fenn áll-e még a probléma? Ha igen, akkor csak egyetlen tanácsot tudok adni: mielőbb megmutatni állatorvosnak! Ha még nem késő...

Jelige: Cica  2015.ápr.7.

Azt javaslom, hogy ne saját maguk akarják kitalálni mi a cicájuk baja, hanem mielőbb vigyék el állatorvoshoz és alaposan vizsgáltassák meg!

Jelige: rozi18  2015.ápr.7.

Ezek annyira általános tünetek, hogy ebből semmire nem lehet következtetni. Vigyék el ma állatorvoshoz!

Jelige: suzy  2015.ápr.5.

Azt kérdezi, hogy mit javaslok. Alapos és minél előbbi kivizsgálást! A tapasztalt tünetek mögött sokféle ok lehet, amit mielőbb tisztázni kell.

Jelige: kufirex  2015.ápr.4.

Én a kutya vizsgálata nélkül nem javasolnám a leírt gyógyszert, mert nem tudom, hogy mi volt a diagnózis, mitől sántít a kutyája. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy sok gyógyszer másként működhet az állatokban mint az emberben. Ha nagyon sántít, adjon elsősegélyként 1 Algopyrin tablettát, az pár órára javít a helyzeten. Ünnepek után mutassa meg az állatorvosának.

Jelige: Oszkár cica  2015.ápr.1.

Pár hónapja ott volatm egy termékbemutatón, ahol a Suprelorim-ot mutatta be a gyártó cég. Ott is elhangzott a kérdés, hogy hogyan működik macskáknál? A cég képviselőinek válasza az volt, hogy ezt nem vizsgálták, így nem tudnak rá semmi biztosat mondani. A termék csak kutyákra van törzskönyvezve, így ha azt más állatfajon használják, akkor ennek felelőssége az adott állatorvost terheli, aki más fajú állatnak behelyezte. Nekem saját tapasztalatom ezzel nincsen, így nem tudok semmit mondani. Se jót, se rosszat.

Jelige: Harmadik szemhéj  2015.márc.31.

El kellene vinni a cicáját állatorvoshoz és meg kellene alaposan vizsgáltatni. A harmadik szemhéj előre nyomulásának számos oka lehet, közte például a súlyos folyadékhiány is. Lehet, hogy hasmenése van, csak nem tud róla. Fiatal cica lévén akár fertőző betegség is lehet a háttérben.

Jelige: Kutya  2015.márc.30.

Annak, hogy egy kutya sokat vakarózik, számtalan oka lehet a bolhásságon kívül. A leggyakoribb például valamilyen allergia, pl. egyes táplálék komponensek miatt. Ahhoz, hogy ezt meg lehessen szüntetni, leginkább ki kellene deríteni, hogy mi okozhatja a fokozott viszketegséget. Alapos (vagy inkább nagyon alapos) kivizsgálása indokolt, és annak eredményétől függő további lépésere is szükség lehet. Ez persze idő és pénz igényes folyamat. Sajnos.

Jelige: Luna  2015.márc.28.

Ilyesmi néha előfordul a kutyáknál. Meg kellene mutatni állatorvosnak. Ha lehet, minél hamarabb.

Jelige: Volga  2015.márc.28.

Találgatások helyett a cicájukat (és a szemét) minél előbb meg kellene mutatni állatorvos szemész szakembernek. Budapesten több ilyen is is van.

Jelige: astra  2015.márc.28.

Friss vér (cseppek) könnyen kerülhetnek a hányadékba az erőlködés miatt, vagy a szájüregből. A fontosabb inkább az, hogy van a cica. Ha eszik, iszik, dorombol....szóval jól működik, akkor csak emiatt nem kell nagyon aggódnia. De ha lehet, keressen állatorvost már vasárnap is!

Jelige: Mazsi  2015.márc.27.

Ha a műtétet végző állatorvosnak nincs ötlete, vagy elképzelése, akkor nincs más megoldás, másik állatorvost kell felkeresni. De ha valóban hashártya gyulladása van a kutyájuknak, akkor ennek lefolyása semmiképpen nem 2-3 nap, így lehet, nincs semmi más gond, csak annyi, hogy túl korán akarják még a javulást. A hashártya gyulladás komoly probléma, a kezelése hosszabb ideig is eltarthat, és sok türelmet igényel.

Jelige: Jack russel  2015.márc.22.

A herezacskón van a legvékonyabb és legérzékenyebb bőr az egész testen. Lehet, hogy megkarcolta valami, esetleg mástól sebesedett ki, Az, hogy a kutya ezt nyalja, már ösztönös reakció. Hámosító kenőcsös kezelés jó ehet, de ha pár nap után nincs javulás, mindenképpen mutassák meg állatorvosnak.

Jelige: Kutya  2015.márc.22.

Annak, hogy "bugyog" a kutya hasa, sok oka lehet, és ezek egy része nem is jelent különösebb problémát. Ezt a jelenséget általában akkor szokták észlelni, amikor a béltartalom hígabb és gyorsabban áramlik, valamint gázok is felhalmozódnak a bélben. Emberekben is gyakori ugyanez. Át kell gondolni az étrendjét, lehet, hogy érdemes valamit változtatni az összetevőkön. Azt javaslom, keressen fel egy állatorvost és nézesse meg vele, ill. kérje a tanácsait.

Jelige: hasmenés  2015.márc.17.

A macskák elég könnyen kapnak hasmenést, ha valami nem stimmel az emésztésükkel. Ehhez nem kell betegnek lenniük. Lehet az is, hogy valamire érzékeny, vagy éppen akár allergiás. Ezt azonban nehéz kideríteni.
Ha a leírt "kezelés" működik és használ, akkor szerintem ezt kell csinálni ilyenkor továbbra is. Ha egyébként rendben van a cicája, és "működik" rendesen, akkor én nem aggódnék különösebben.

Jelige: szőrhullás  2015.márc.9.

Sajnos nem tudok okosabbat javasolni, mint azt, hogy vissza kellene menni a műtétet végző állatorvoshoz, és meg kellene vele nézetni a cicáját!

Jelige: Franky  2015.márc.9.

MIndenképpen indokolt a kutyája vizsgálata, sőt, kifejezetten ortopédiában járatos és tapasztalt állatorvoshoz kéne elvinni. A www.kisallatortopedia.hu oldalon találhat ilyen állatorvosokat, akár a lakhelye közelében is.

Jelige: Panda  2015.márc.4.

A porckorong sérv megelőzésére nincsen se diéta, se gyógyszeres megelőzési lehetőség. Ez egy igen komplikált kórfejlődéssel létrejövő állapot (ill. betegség), amiben rengeteg tényezőnek van, vagy lehet szerepe. Egyes kutatások szerint pl. a genetikai hajlamosság az egyik fő meghatározó egy adott egyednél, így ezeknél akkor is gyakrabban alakul ki, ha pl. odafigyelnek és kímélik, nem lépcsőztetik, nem ugrál fel a bútorokra.

Jelige: perseo  2015.febr.28.

A leírtakból sajnos nem derül ki, hogy mi volt az állatorvos diagnózisa, mire gyanakodott, mire kezelte. Pedig ezek fontos részletek lennének. Sok minden szóba jöhet, újabb vizsgálatok kellenének, esetleg egy alapos kivizsgálás. El kéne vinni egy (jobb) rendelőbe, ahol van röntgen, labor, stb...

Jelige: Bogi  2015.febr.28.

Sajnos ez annyira kevés információ, hogy ez alapján semmit nem tudok mondani. Akár epilepszia is lehet, de ezt látni kéne. Azt javaslom, vigye el állatorvoshoz és nézesse meg, minden rendben van-e vele.

Jelige: TOTŐ  2015.febr.26.

Bőrproblémák esetén még akkor is nagyon nehéz véleményt mondani, ha látja és vizsgálja az állatorvos a beteget. Látatlanban ez lehetetlen. Sokféle oka lehet a tapasztalt tüneteknek. El kellene vinni a kutyáját egy bőrgyógyászati szakrendelésre.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 331 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat