Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: dixi  2016.júl.26.

Én olyan nevű bőrbetegséget, hogy "nagyon csúnya", nem ismerek. Igy azt sem tudom megmondani, hogy az eddig kipróbált összes gyógyszer jó volt-e erre vagy sem. De komolyra fordítva a szót! A kutyájuk elég fiatal ahhoz, hogy az első állatorvos kudarca miatt esetleg elaltatásra erüljön. Akkor, ha majd 3 másik is ugyanerre a végeredményre jut, akkor talán ez is szóba kerülhet. Addig azonban én inkább azt javaslom (a kutya élete érdekében), hogy keressenek egy börgyógyász specialistát (van ilyen bőven) és vele is nézessék meg. Akkor is, ha ez újabb idő, újabb kezelés, újabb költség!

Jelige: Staff  2016.júl.25.

Arc ideg bénulás lehet (Nem gyakori de előfordul azért. Erős harapású fajtáknál inkább.) Jól lehet kezelni, de időbe telik mire meggyógyul. Keressenek egy tapasztaltabb állatorvost!

Jelige: Palotapincsi hátraharapás  2016.júl.24.

Az első kérdésére a válaszom az, hogy sajnos nem tudom. Erre leginkább a kutya tenyésztője tudna válaszolni, ők általában ezt jól tudják tapasztalatból.Nekem ilyesmivel nekem soha nem volt még dolgom. Ami az esetleges szájüregi problémákat érinti, nos, ezen a téren számtalan jó kezelési lehetőség áll ma már rendelkezésre, így attól nem kell tartani, hogy

Jelige: Gyuri  2016.júl.23.

Az a kezelés, ami megtörtént jó volt (szerintem), csak éppen nem volt elégséges, és ez az adag nem tudta megszüntetni a bélsárrekedést. Ha lehet, ne várjanak hétfőig, holnap keressnek nyitva tartó ügyeletet, és vigyák el ismét kezelésre, mert e nélkül elég elhúzódó lesz az a probléma.

Jelige: Matyi  2016.júl.22.

A kérdéseire nem igazán lehet így, a beteg ismerete nélkül válaszolni. Ezeket a kérdéseket leginkább annak az állatorvosnak kellene feltennie, aki vizsgálta, és a ki a gyógyszert felírta. Lehet, hogy van javulás, csak még Ön nem érzékeli. Lehet, hogy azért nincs, mert esetleg nem elég az az adag, amit most kap. De más hiba is lehet a folyamatban. Ezt megtalálni nem egyszerű. Szóval, beszélje meg ezt a kezelőorvossal!

Jelige: 8 hetes fiú kiscica  2016.júl.21.

Én biztosan nem adnék ebből a gyógyszerből. (A macskák egy csomó emberi gyógyszerre egészen másként reagálnak, mint az ember vagy a kutyák. Kalmopyrinnel pl. meg lehet mérgezni a cicákat!) Sokkal jobb lenne mielőbb elvinni állatorvoshoz és megnézetni., Ha erre most nincs mód, még mindig jobb, ha hagyja így ahogy van. Majd ő megkeresi azt a pózt, testtartást, amivel a legkevésbé fáj neki.

Jelige: Sipoly  2016.júl.18.

Nem normális dolog, de néha sajnos van ilyen. Sok olyan ok van és lehet, ami miatt a sebgyógyulás nem megy jól és sipoly alakul ki. Ennek okát néha nehéz kideríteni. Ezt azonban elsősorban azzal az állatorvossal kell megbeszélnie, aki operálta. Ő tudja ugyanis egyedül, hogy ott pontosan mi volt, mi történt.

Jelige: inzulin  2016.júl.18.

A cukorbeteg kutya megfelelő kezelése nem egyszerű dolog, és a probléma nem egyszerűsíthető le arra az egyetlen kérdésre, hogy melyik inzulint használják. A megfelelő készítmény kiválasztását rengeteg tényező befolyásolja. Csak példaként néhány: mikor eszik a kutya, mit eszik, mennyit és hogyan mozog, hogy reagál a vércukorszint az inzulin beadása után, stb, stb... Ezeket mind-mind meg kell vizsgálni, és ennek alapján kell megkeresni a megfelelő inzulin készítményt. Nem Önnek, hanem az állatorvosnak!

Jelige: bőrféreg?  2016.júl.13.

A Knott teszt jó módszer, de az eredménye nem minden esetben pontos. A szerológiai tesztek pontosabbak, így ha ez negatív volt, az jó jel. Minden ajánlás szerint azonban egyszeri vizsgálat nem elég, 6 hónappal később célszerű megismételtetni a teszteket. Bővebbet az egész kérdéskörről itt olvashat részletesen:
http://kutya.mancsok.hu/betegsegek/borfergesseg.htm
http://kutya.mancsok.hu/betegsegek/szivfergesseg.htm

Jelige: kiskutya  2016.júl.8.

A tapasztalt tüneteknek lehet is köze az oltáshoz, meg nem is. Ezt így biztosan nem lehet megítélni. A szem gyakori csipásodását sok minden okozhatja (pl. por, egyén irritáló szennyeződések). Vannak jó szemcseppek és szemkenőcsök amik ilyenkor jól használhatók. Beszélje meg ezt az állatorvosukkal!

Jelige: tápallergia  2016.júl.6.

A kétféle "módszert" nem lehet összehasonlítani! A teszt egy objektív vizsgálat, ami viszont drága, ellenben gyorsan van eredménye. És szerintem kellően megbízható. Az eliminációs diéta viszont csak egy próbálkozás, ami vagy hoz eredményt vagy nem, ráadásul jó sokáig tart, mire értékelni lehet. És van benne tévedési lehetőség is bőven. Viszont olcsó.

Jelige: Loki  2016.júl.5.

A jelek szerint a kutyájuknak kötőhártya gyulladása van. Ahhoz hogy ez teljesen helyre jöjjön, hosszabb idő kellhet. Szerintem addig amíg meg nem gyógyul, nem kellene olyan helyen sétáltatni, ahol esetleg por van, vagy irritáló növényi részek, stb. kerülhet a szemébe. De ha többször visszaesik, vissza kellene vinni a szemészetre és ezt elmesélni ott.

Jelige: .  2016.júl.4.

Az őszinte válaszom az, hogy nem tudom. A megérzésem szerinti pedig az, hogy szerintem normális.

Jelige: Bonbon  2016.júl.3.

Azt írták, hogy nem voltak állatorvosnál ezzel a problémával. Miért nem? Vigyék el mielőbb, mert az állatorvos talán észlel valami olyasmit, ami Önöknek fel sem tűnik. Biztosan van oka ennek a jelenségnek, csak meg kell találni azt.

Jelige: Mása  2016.júl.1.

Azt, hogy mi lehet a kutyájuk baja, így biztosan nem lehet megmondani. Sőt, szerintem még az alapos kivizsgálása se biztos, hogy azonnali diagnózist eredményezne. De ettől függetlenül vizsgáltatni kellene, mert itt valami jelentősebb egyedi hiba lehet a háttérben. Azt javaslom, érdeklődjenek a környékükön hol van jól felszerelt és kutya kezelésben tapasztalt állatorvosi rendelő és oda vigyék el. Vagy felvihetik Budapestre az Állatorvostudományi Egyetem Klinikájára is.

Jelige: acuko  2016.jún.18.

Sokféle oka lehet ennek, de ezt így nem lehet kitalálni. Várjanak 1-2 napot és ha hétfőig nincs javulás, vigyék el állatorvoshoz megvizsgáltatni!

Jelige: hipertireózis  2016.jún.16.

Őszinte leszek: nem tudom a választ a kérdéseire. Ebben nem vagyok szakértő, így nem lenne helyes belebonyolódnom valamilyen magyarázatba.

Jelige: Bubu  2016.jún.16.

Mindenképpen ajánlanám, hogy keressenek újabb állatorvost, ha lehet, akkor olyat, aki az átlagnál jobban ért a szaporodásbiológiához és van legalább ultrahang berendezése amivel meg tudja nézni, hogy milyen a méhe. Ha kell, akár messzebbre is elvinném (pl. Budapestre) specialistához.

Jelige: Kis boxer bajban  2016.jún.16.

Ha valóban hasizom sérve van a kutyájának, az nem betegség, hanem egy komoly állapot, amivel SOS kezdeni kell valamit, mielőtt nagyobb baj lesz belőle. Ha sikerül műtéttel megoldani, akkor semmi más követezménye nem lehet.
Nekem azonban a leírás alapján ez a diagnózis így elég bizonytalannak tűnik, valóban indokolt a mielőbbi alapos utánajárás. Egy ilyen fiatal kölyöknek sok egyéb baja, betegsége is ehet, ami ilyen tüneteket produkál.

Jelige: Pocak  2016.jún.15.

Sajnos nem igazán egyértelmű nekem amit az állatorvosi "ellátásról" írt. Nem merült fel az, hogy esetleg meg lehetne operálni ezt a cicát? Vagy ezt elvetették valamiért? Az, hogy egy cica "feküdjön", szerintem badarság. Vagy nem volt jó a kommunikációja az állatorvos kollégának, és nem tudta elmondani rendesen, amit akart? Szerintem esetleg megmutathatnák egy másik ortopédus szakembernek, hátha ő tudna valami okosabbat kitalálni. Ez a mostani helyzet ugyanis nem tűnik túl bíztatónak, már ami a gyógyulási esélyeket illetően. Ha így marad, jó eséllyel soha nem fog rendesen meggyógyulni.

Jelige: pirinkó  2016.jún.14.

Komolyabb sérülése lehet (pl. eltört bordák, stb). Nem tudni mit állapítottak meg az állatkórházban? Vinni kellene megint állatorvoshoz!

Jelige: dobos has  2016.jún.13.

Szerintem a macskáját el kellene vinni egy kisállat rendelőbe és alaposan meg kellene vizsgáltatni. Biztos többre lehetne ezzel a módszerrel jutni, mint találgatni. Biztos akad a közelben kisállatos rendelő, ma már vidéken is sok ilyen működik szerte az országban.

Jelige: gennyes méh  2016.jún.11.

A pyometrás kutyát a lehető legsürgősebben meg kell operálni és a gennyes méhet el kell távolítani. A "legsürgősebben" azt jelenti, hogy ha lehet, 24 órán belül. Az antibiotikumos kezelés ilyenkor nem sokat változtat a helyzeten, így szinte teljesen mindegy melyiket kapja a felsoroltak közül. Csak nehogy elkéssen a műtét!

Jelige: tüdő  2016.jún.11.

Ilyen jellegű kérdésre nem tudok válaszolni, mert ez így teljesen találgatás lenne. Ha másik állatorvos véleményét is meg akarja tudni, akkor el kell vinnie a kutyáját egy másik állatorvoshoz is, aki majd megvizsgálja és akár egy új mellkas röntgent is készít. Lehet, hogy neki technikailag jobb berendezése van, pld digitális röntgenje, ami sokkal jobb minőségű képet készít. Egy "sejthető" góc beazonosításában az nagyon fontos lehet. Azt pedig, hogy kell-e egyáltalán antibiotikum, a kutya "egészének" megítélése alapján lehet eldönteni.

Jelige: káros?  2016.jún.10.

Én ilyenről még soha nem hallottam!

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 342 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat