Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Házicica  2013.júl.11.

A cicáját mindenképpen és minél előbb alaposan meg kell vizsgáltatni, lehetőleg olyan állatorvossal, aki gyakorlottabb a kisállatok terén, Vizsgálat(ok) nélkül erről a problémáról semmi érdemlegeset nem lehet mondani.

Jelige: csirkeallergia  2013.júl.9.

Igen, nyugodtan megpróbálhatja a pulykás tápot adni. A pulyka is baromfi, de azért a fehérjék eltérőek a csirkétől.

Jelige: 3 macska  2013.júl.8.

Tényleg sajnálom, de ez olyan eset, ill. helyzet, amiben így csak találgatni lehetne, annak meg nincs értelme. A cicáit (de leginkább az anyamacskát) mindenképpen meg kell vizsgáltatni állatorvossal!

Jelige: cica hányás  2013.júl.4.

Ennek a problémának számtalan oka lehet, találgatni nem érdemes, mindenképpen vizsgálat kell, és leletek (pl. gyomorröntgen, vérvizsgálat, stb.). Szóval, mindenképpen azt javaslom, vigyék el állatorvoshoz!

Jelige: puszi  2013.júl.2.

Sajnos a kérdésre nem tudok érdemben válaszolni. Ezt látatlanban nem lehet megválaszolni. De szerintem (majdnem biztos) ez nem baj és nem betegség, hanem valószínűleg teljesen normális (az én kutyám is csinál nem is ritkán ilyet).

Jelige: remegés  2013.júl.1.

A kérdésére lehetetlen válaszolni. Agydaganat ugyanis rendkívül sok helyen lehet az agyban, és nagyon nem mindegy, hogy pontosan hol van, és milyen agyi funkciókat érint. Ettől függ ugyanis az, hogy milyen tünetei lesznek, milyen zavarok állnak be a normálishoz képest.
Agydaganatot operálni állatokban nem lehetetlen ugyan, de nem hiszem, hogy ebbe bármelyik sebész kolléga belemerülne, így ha igazolható, hogy agydaganat van valahol, akkor a legvalószínűbb "megoldás" az elaltatása lehet.

Jelige: agyrázkódás?  2013.jún.28.

Ha elmúltak a tünetek és most már jól van, akkor nem valószínű, hogy lesz még bármi más következménye is.

Jelige: tanácsadás  2013.jún.27.

Nagyon sajnálom, de az a lehetőség nem ilyen jellegű tanácsadásra van kitalálva. Ráadásul itt nem egy élő és beteg állatról van szó, hanem egy sajnálatosan elhullott kutya esetéről. Ebben én semmilyen formában nem szeretnék semmilyen véleményt leírni. Ha ezekre a kérdésekre szeretne válaszokat kapni, akkor igazságügyi állatorvos szakértőhöz kell fordulnia, de egy ilyen szakértői vélemény sok pénzbe fog kerülni.

Jelige: Szofi  2013.jún.27.

A kintről behozott cicát célszerű néhány napig külön tartani, hogy ne érintkezhessen az eddigi macskáival. Ez alatt célszerű megvizsgáltatni egy állatorvossal és beoltatni macskanátha, panleukopénia ellen (ez az ún. kombinált oltás). Leukózis ellen csak teszt után lehet szó oltásról. De ott van még a FIV és a FIP nevű betegségek is, ezekre is tesztelni kéne, ha biztonságra törekszik. A 3 teszt elvégzése együtt (egy vérvételből) kb 10 ezer Ft körül van (de pontos árat az állatorvostól kell megérdeklődnie). 100%-os biztonság azonban nincs, ha a cicát be akarja fogadni, számolni kell kockázattal, bármit is igyekszik előre megtenni.

Jelige: vesetáp  2013.jún.25.

Oda adhatja, de ne "tisztán", hanem úgy, hogy egy ideig belekever belőle a normál tápjába. Ha a napi adag kb 1/3 részét ebből adja, azzal biztosan nem tesz még semmi rosszat.

Jelige: remegés  2013.jún.25.

Igen, vannak olyan májbetegségek, amelyek idegrendszeri tüneteket okozhatnak, de az elég tág fogalom, hogy a vérvétel alapján "baj van a májával". Milyen baj? Gyulladás vagy elfajulás? Kicsi baj vagy nagy? Enyhén rosszak az értékek, vagy nagyon? Emellett a leírtak alapján és azt gondolom, hogy itt más okok is állhatnak a tapasztalt tünetek hátterében, ezért alapos neurológiai vizsgálatok lennének indokoltak.

Jelige: sürgős  2013.jún.24.

Amennyiben a jelzett tünetek még ma is meg vannak, mielőbb vigye el állatorvoshoz a cicáját!

Jelige: kutya fül  2013.jún.24.

Kérdésére látatlanban semmi érdemlegeset nem lehet mondani. Javaslom, vigye el állatorvoshoz és nézesse meg azt a fülecskét!

Jelige: Masni  2013.jún.24.

Az orrjáratokba felszippantott toklász komoly gyulladásos reakciót okozhat. Ha mostanra nem sikerült még kiprüszkölnie, akkor javaslom, mielőbb keressen fel állatorvost a kutyával!

Jelige: Suzy  2013.jún.19.

Az ivartalanított nőstény kutyáknál gyakori jelenség a bepisilés, ami annak a következménye, hogy a szervezetben a petefészkek eltávolítása miatt nagyon alacsony szintre csökken az ösztrogén hormon szintje. Ezen a problémán rendszeresen (naponta) szedett ösztrogén pótló tablettával (Incurin) lehet segíteni- Keresse meg állatorvosát és kérje a segítségét!

Jelige: brigitta  2013.jún.19.

Egy dolgot tudok csak ajánlani: meg kell mutatni állatorvosnak!

Jelige: NagyR  2013.jún.16.

A legjobb az lenne, ha mielőbb elvinné állatorvoshoz a cicáját és megvizsgáltatná! A hasmenés ebben az életkorban komoly kategóriás probléma, amiről csak alapos vizsgálat(ok) után lehet nyilatkozni. és bizonyára gyógyszerek is kellenek majd, csakúgy, mit a bolhák ellen is.

Jelige: információ  2013.jún.14.

Nagyon sajnálom, de ebből a rövidke mondatból, amit írt nekem, semmire nem lehet következtetni azon kívül, hogy a kutyája beteg, vagy most kezd beteg lenni. Állatorvoshoz kell vinni és igen alaposan megvizsgáltatni!

Jelige: Boni  2013.jún.14.

A kutyájának minden bizonnyal komoly mozgásszervi baja, legvalószínűbben gerinc meszesedése, és e miatti bénulása van. A legfontosabb, hogy mielőbb lássa hozzáértő állatorvos. A vizsgálati eredmények alapján lehet eldönteni, hogy érdemes-e (szabad-e) kezelni, vagy esetleg jobb lenne megkímélni a további szenvedésektől.

Jelige: Gusztika  2013.jún.13.

Igen, lehetséges. De az is lehetséges, hogy nem ettől van. Ezt eldönteni így biztosan nem lehet. Ha a cicáinál ez a tünet továbbra is fennáll, mindenképpen vizsgáltassa meg őket állatorvossal. Olyannal, aki ért is a macskákhoz.

Jelige: S.O.S.  2013.jún.13.

A legyek akkor köpik be a kutya egyes testrészeit, ha ott illatozó váladékok, nedvek vannak, amik odacsalogatják a legyeket. Ilyen nedvesedést sok minden okozhat, a végbél környékén leginkább a bélsár maradékok, vagy valamilyen seb, sérülés, ami nedvedzik. A kikelt kukacokat el kell távolítani, a területet le kell mosni, majd szárazra kell törölni, a kutyát lehetőleg nem szabad a szabadban hagyni egy ideig. Emellett le kell ellenőrizni, hogy nincs-e sérülés, seb a környéken. Ha nem boldogulnak vele egyedül, mindenképpen állatorvosnak kell megmutatni!

Jelige: evelyn  2013.jún.12.

Ez a dudor majdnem biztosan egy gennyes tályog. Feltehetően verekedett másik kandúrral, és vagy megharapta őt a másik cica, vagy megkarmolta.
Meg kellene mutatni állatorvosnak!

Jelige: démon  2013.jún.10.

Szerintem a kutyája foga nem kitört, hanem a fogváltás miatt kihullott. 5 hónapos korban ez teljesen természetes. Jön helyette a valódi szemfog.

Jelige: betyár  2013.jún.10.

Egyértelmű a válaszom: ne találgassunk, vigyék el megvizsgáltatni a kutyájukat egy állatorvos kollégához!

Jelige: Alfi  2013.jún.7.

A szülei macskájának bármi baja lehet, abból amit leírt, bármire lehet gyanakodni. Egyetlen hasznosítható tanácsot tudok csak adni: vigyék el állatorvoshoz és vizsgáltassák meg! Minél előbb.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 314 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat