Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Tacskó  2014.nov.30.

Annak alapján, amit leírt, ez akár egy olyan pattanás is lehet, mint ami az emberek arcán is előfordul. De lehet akár egy kis papilloma, vagy más oda nem való csomó. Ezt eldönteni csak akkor lehet, ha elviszi egy állatorvoshoz megmutatni.

Jelige: Naella 2  2014.nov.30.

Macskáknál nem fogamzást tudunk gátolni, hanem az ivarzást elnyomni a hormontartalmú gyógyszerrel. A Provera humán készítmény, de van ennek állatos megfelelője is (Ovarid tabletta). Hetente kell adni, és addig nem ivarzik a cica, amíg kapja. Elsősorban időhúzásra jó, ha még akarnak később újra utódokat (ebben az esetben nem jön szóba a műtét). Mellékhatása annyi, mint bármilyen tartós hormonkezelésnek. Ha már nem akarnak újabb macska utódokat, akkor sokkal inkább ajánlanám a cica ivartalanítását! Minél előbb!

Jelige: Orsolya  2014.nov.29.

Azt, hogy ez a csomó mi lehet, találgatással biztosan nem lehet megtudni. Mindenképpen meg kell vizsgáltatni állatorvossal, mégpedig minél előbb!
(Egyébként azért mossa gyakrabban a hasát, mert váladékozik a kifakadt csomó.)

Jelige: dagadt talpak  2014.nov.29.

Minél előbb mutassa meg egy állatorvosnak! Ezen házilag nem fog tudni segíteni, legalább is addig nem, amíg ki nem derül, hogy mitől van a duzzanat.

Jelige: Tappancs  2014.nov.28.

Az első dolog amit javasolnék, az az állatorvosi vizsgálat! Ez nagyon fontos lenne!
Ha megmutatja egy állatorvosnak, a kérdései nagy részére máris kap majd választ, ráadásul nem látatlanban, hanem szakember vizsgálata alapján. Egyébként a Neogranormon, az állatorvosi "kék kenőcs" lehet alkalmas (persze hosszabb időn át használva).

Jelige: macskusz  2014.nov.27.

Egyetértek azzal, hogy itt komolyabb gond lehet. De azt, hogy mi ez a komolyabb gond, csak egy nagyon alapos állatorvosi vizsgálattal lehet kideríteni. Nem csak ránézéssel, hanem tényleg alapos és hozzáértő vizsgálatokkal. Keressenek a lakóhelyük közelében olyan állatorvosi rendelőt, ahol ezt elvállalják és meg is csinálják!

Jelige: babicic  2014.nov.25.

Azok az apró féregnek látszók nem igazi férgek, csak annak kicsi leszakadt darabjai. Ez a galandférgességre jellemző, amikor a bélben élő galandféregből leszakadnak a kis izek, és ezek másznak ki a végbélen. Ennek a féregnek a bolhák a köztigazdái, ezért a bolhaellenes kezelés nem volt felesleges. A megoldás abban van, hogy egy igazi, alapos féregtelenítést kellene csinálni, az eddig használnál kicsit "komolyabb" gyógyszerrel. Javaslom keressenek fel állatorvost!

Jelige: Kázmér  2014.nov.22.

A kutyájukat minél hamarabb meg kell vizsgáltatni állatorvossal! Leginkább azért, hogy tisztázni lehessen, van-e idegen test a légutakban, vagy sem?

Jelige: Kacatka  2014.nov.20.

Nagyon sajnálom ami történt a kutyájukkal, de ezekre a kérdéseire nem lehet válaszolni. Ha nem lett felboncolva, akkor nem tudjuk a haála pontos okát, így minden csak feltételezés, ami nem bizonyítható. Ha rákos daganata volt, annak lehettek áttétei a szervezetében, amelyek komoly gondot okozhattak. Azt sem tudjuk, milyen állapotban volt a szíve, a keringése, a veseműködése. Én azt gondolom, nincs értelme ezen rágódni, ha így történt, próbálják meg ezt elfogadni.

Jelige: Katy  2014.nov.20.

A Frontline használatakor nagyon fontos, hogy valóban jól sikerült-e a szert felvinni a bőrére? Ami nem oda jut (hanem pl. a szőrre), az hatástalan lesz, így előfordulhat, hogy a kezelés ellenére nem alakul ki kellő koncentráció. Ez persze ugyanígy igaz minden más rácsepegtetős készítményre is. Az sem mindegy , mennyi idővel a kezelés után vannak még bolhák benne. Próbálkozni lehet pl. bolha ellenes nyakörvvel, de az sem biztos, hogy "bejön" majd. Én azt ajánlanám, hogy az állatorvosával beszélje ezt a problémát meg, de ne felületesen!

Jelige: vaddisznó támadás  2014.nov.20.

Azt kell mondjam, hogy a kérdéseire elsősorban az az állatorvos tud(na) válaszolni, aki ellátta a sérüléseket. Ő tudja pontosan, hogy milyen varróanyagot használt, mit és hogyan varrt meg. Általánosságban azt lehet csak elmondani, hogy igen, vannak ilyen esetek, és legtöbbször szépen gyógyulnak, de ez elég lassú folyamat.

Jelige: Bubu  2014.nov.16.

Elnézést a kissé kései válaszért, de pár napig külföldön voltam. Gondolom azóta már volt vele az állatorvosnál aki műtötte és bizonyára ezt is megbeszélték. Szerintem az altatása miatt lehetett, bizonyára altatógéppel altatták és a légcsőtubus irritálta a nyálkahártyát.

Jelige: Jó-E ?  2014.nov.16.

Elnézést a kissé megkésett válaszért, de pár napig külföldön voltam.
A kérdésére a válaszom: én ezt biztosan nem tenném a saját kutyám szemébe, de még a betegeimnek sem javasolnék ilyet.

Jelige: Szuzi  2014.nov.11.

Csupa olyan kérdést tett fel, amit csak az ortopéd szakember tud megválaszolni, illetve csak az, aki operálta őt. Próbálja meg telefonon felhívni, vagy keressék fel őt a rendelőjében és kérdezzenek meg mindent!

Jelige: virginiaa  2014.nov.11.

Ha nincs is láthatóan nagy baja, mégiscsak zuhant 3 emeletnyit. Biztos, hogy megütötte magát, így érthető, hogy most nem annyira virgonc. Figyelni kell, ha holnap sincs rendben, azért meg kéne mutatni állatorvosnak!

Jelige: sánta cica  2014.nov.10.

Ha cicája csak az injekció után kezdett sántítani, akkor elég valószínű, hogy tényleg rossz helyre sikeredett, és ez okozza a bajokat. Azt, hogy mikorra múlik el a mozgászavar, vagy elmúlik-e egyáltalán, sajnos nem lehet megmondani.
Az, hogy az állatorvos kolléga, aki beadta az injekciót, nem akarja elismerni ezt, számomra azért furcsa. Az ilyesmi mindenkivel előfordulhat, ez nem olyasmi, amit le kéne tagadni, vagy el kéne hallgatni. (De lehet, csak én vagyok kissé maradi.)

Jelige: sutke  2014.nov.8.

A leírtakból arra következtetek, hogy már látta állatorvos ezek miatt a panaszok miatt. Ha a kollégám a száj, torok, garat alapos átvizsgálásával nem talált semmi eltérést, akkor nehéz lesz megmondani, hogy ezek mitől vannak. Még az se kizárt, hogy tényleg semmi baja, csak most éppen "ilyenje van". Figyelni kell, esetleg időnként újra megnézetni!

Jelige: megfáztak?  2014.nov.7.

Az Ön 5 hónapos kutyájánál az életkora miatt gondolni kell minden olyan fertőző betegségre, ami légzőszervi tünetekkel jár, de leginkább a szopornyicára. Ha az oltásai ebben a tekintetben meg vannak, az csökkenti ugyan ennek a valószínűségét, de nem zárja ki teljesen. Ezért nagyon oda kell figyelni. A településükön pedig több minden is okozhatja a köhögéses "járványt", ami lehet a hideg időjárás miatt is (főleg a kertben tartott kutyáknál a hűvös hajnalok miatt), de lehet pl. az ún. kennelköhögés vírus fertőzés miatt is, ami elég gyakran végigszalad egy terület fogékony kutyáin. (Erre az jellemző, hogy először az utca egyik végén köhögnek a kutyák, majd az utca közepe felé, és mire az utca végére jut a betegség, az elején már meg is gyógyulnak a kutyák.)

Jelige: Kan csivava  2014.okt.28.

Szerintem jobb lesz, ha holnap megmutatja állatorvosnak!

Jelige: Berry  2014.okt.28.

A leírtakra nem tudok okosat válaszolni. Ha nem múlik el max. 2 napon belül, akkor mindenképpen meg kellene mutatni állatorvosnak!

Jelige: Peggy  2014.okt.28.

A kutyájuk egy kisebb kivizsgálást igényel, ezzel lehet megállapítani a gyakoribb pisilés illetve bepisilás okát. Keressenek fel egy állatorvost!

Jelige: zeusz  2014.okt.27.

Egy dolgot lehet és kell tenni, mégpedig minél előbb (holnap) meg kell mutatni állatorvosnak. Sokféle lehetőség van, masszív székrekedés, esetleg valóban valami keresztbeálló idegen test a végbélbe, de lehet akár daganat is ott.

Jelige: száraz orr  2014.okt.27.

Az a véleményem, hogy ezt a kérdést még akkor is nehéz lesz megválaszolni, ha látja majd az állatorvos kolléga. Annyit tudok most mondani, hogy aggodalomra "akut" értelemben nincs oka, de hosszabb távon ebből még bármi lehet, leginkább amiatt, hogy nehéz a probléma okát megtalálni.

Jelige: Kismacska  2014.okt.26.

A leírtakból sajnos nem lehet így megmondani, hogy mi baja lehet a cicának, de az a sejtésem, hogy itt valami komolyabb probléma lehet a háttérben. Minél előbb állatorvos elé kellene hogy kerüljön. Házilag nem hiszem, hogy ezen érdemben bármit is segíteni lehetne.

Jelige: sos  2014.okt.25.

Sajnos nincs jó hírem, mert a macskák az emberi fájdalom csillapító gyógyszereket nem bírják, sok közülük egyenesen mérgező, így azt javaslom, mindenképpen mielőbb vigye el megvizsgáltatni a cicáját. Ha pedig még sántítva is elmegy csavarogni, akkor nem hiszem, hogy ez a lába annyira fájna, hogy emiatt érdemes lenne kockáztatni valami rossz gyógyszer választással.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 328 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat