Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Yorki  2014.ápr.5.

Mindkét problémával kapcsolatban azt tudom csak mondani: irány egy jó állatorvos!
A lábán az oldalsó körme valószínűleg túlnőtt, és belefúródott a saját bőrébe. A másik kérdés pedig alapos közös elgondolkozást igényel.

Jelige: érdeklődés  2014.ápr.5.

Minél hamarabb el kellene vinni a kutyáját állatorvoshoz, mert a leírt tünetek alapján akár komolyabb baja is lehet.

Jelige: puszi  2014.ápr.4.

A hasnyálmirigy gyulladás, főleg akkor, ha az heveny gyulladás, igen csúnya tünetekkel jár, tehát azt észre kellett volna venni. El tudom képzelni viszont hogy egy idült gyulladás volt (van), de ezt csak a leírás alapján nem tudom biztosra mondani. Ettől viszont a cukra nem leesett volna, hanem éppen ellenkezőleg, cukorbetegségre hajlamosít ha nincs inzulin termelés (ez a hasnyálmirigy gyulladás leggyakoribb következménye). Szóval, nekem ez az egész kicsit zavarosnak tűnik.
Az egyéb feltett kérdéseire én nem tudom a válaszokat, ezt a kezelő orvostól kellene megkérdezni. Esetleg érdemes lehet(ne) megmutatni másnak is.

Jelige: Mezyya  2014.márc.28.

Azt, hogy mi lehetett a kutyája műtét utáni elhullásának az oka, így biztosan nem lehet megmondani. Erre a kérdésre csak a boncolás adhat választ. Ha nem akarja boncoltatni, akkor ez soha nem fog kiderülni.

Jelige: Dexter  2014.márc.26.

A "kangörcs" kifejezés nagyon tág fogalom, ebből nem igen lehet tudni, hogy valójában mi is volt a kutyájukkal. Korán érő egyedek mindig vannak, és így elképzelhető az is, hogy ez már az ivari viselkedéssel áll összefüggésben, de lehet az is, hogy ez most csak valami véletlen miatt volt így. Azt javaslom, vizsgáltassák meg az állatorvosukkal alaposan, nincs-e esetleg más baja (pl. epilepszia),

Jelige: altatás  2014.márc.26.

Egyes altatószerek valóban okozhatnak önmagukban is epilepszia szerű rohamokat, de ezek megfelelő kombinációs altatással (vagy pl.altatógéppel történő altatással) kivédhetők. Valamennyi kockázat azonban mindig marad, ill. lesz, 100%-os ígértet nem lehet tenni sehogy sem,

Jelige: Helios  2014.márc.26.

Ez egy kifejezetten ortopédia szakkérdés, amihez én nem értek, így nem tudok válaszolni a kérdéseire. Javaslom keresse meg a www.kisallatortopedia.hu oldalt, és itt keressen olyan szakértő állatorvost, akihez el tudja vinni a kutyát, és aki esetleg tud Önnek segíteni.

Jelige: duzzanat  2014.márc.24.

El kel vinni a kutyájukat állatorvoshoz és meg kell nézetni ezt a duzzanatot.

Jelige: mozog  2014.márc.23.

A leírtak alapján csak annyit tudok mondani, hogy minél előbb látnia kellene a kutyájukat állatorvosnak! Csak van arra felé valami ügyeletes, akit esetleg el lehetne hívni hozzá!

Jelige: longhi  2014.márc.23.

Állatorvosi vizsgálat nélkül ennek az okára nem hiszem hogy rá tud jönni.

Jelige: Beni2009  2014.márc.23.

A felfázás okozta hólyaghurutot otthon házilagos módszerekkel nem tudják kezelni. A kamillafürdő és a főzet mellőzendő (ez még akár rosszat is tehet), a C-vitamin ezt nem oldja meg. Erre a problémára valószínűen megfelelő antibiotikumos kezelés lesz szükséges. Ha most nem is kell elrohanni vele, de holnap délelőtt mindenképpen vigyék el állatorvosukhoz.

Jelige: Ákos  2014.márc.22.

A leírtak elég rejtélyesnek tűnnek, és azt gondolom, hogy Ákos nagyon alapos kivizsgálása nélkül biztosan nem lehet erről semmi érdemlegeset mondani. Mindenképpen meg kell tehát oldaniuk, hogy mielőbb lássa állatorvos, legyen laborvizsgálat, stb...

Jelige: Patri  2014.márc.22.

Miután a kérdés feltevése óta már jó pár óra eltelt, a probléma már valószínűleg megoldódott. Ilyen kérdéseket interneten át csak akkor lehet (érdemes) feltenni, ha nagyon gyors válasz várható. Este 10 óra után erre ezért kicsi az esély.

Jelige: Spanci  2014.márc.21.

Ezekből a megfigyelésekből az ég világon semmire nem lehet következtetni!

Jelige: szőrhullás  2014.márc.19.

Ez a kérdés tipikusan egy olyan jellegű problémáról szól, amit az állat megnézése, vizsgálata nélkül biztosan nem lehet megválaszolni. Ha több állatorvos is látta már, és ők sem tudtak biztosat mondani, akkor ez nemek egy leírás alapján biztosan nem fog menni.

Jelige: Macika  2014.márc.16.

Ennek a problémának az okát csak NAGYON ALAPOS állatorvosi vizsgálattal lehet megtalálni, ezért mielőbb vigyék el valami "jobb helyre" megnézetni a cicájukat!

Jelige: Happy  2014.márc.12.

Szerintem semmi baja nincs a cicájuknak! A fokozott légzés a nagyfokú aktivitás következménye lehet. Ilyenkor a kutyák, macskák intenzívebben veszik a levegőt.

Jelige: indián  2014.márc.12.

A leírtak nagyon általános tünetek,. ezek alapján sokféle dologra lehet gondolni. Alapos állatorvosi vizsgálat nélkül nem lehet elindulni a nyomozásban. El kéne vinni állatorvoshoz!

Jelige: Mazsola  2014.márc.11.

A Milgamma alapvetően egy vitamin készítmény. Önmagában biztosan nem fogja meggyógyítani a cicáját. Viszont, egy oltatlan, kijáró (eljáró) kandúrnak ezerféle baja lehet önmagában attól, hogy eljár, hogy verekszik, hogy bármilyen kórokozókat, betegségeket összeszedhet. Szóval, a tapasztalt jelenségeknek bőven lehet oka, így talán célszerű lenne kideríteni, mégpedig megfelelő vizsgálatokkal, hogy mi lehet a baja. Azt ajánlom, ha lehet, keressen egy másik állatorvos kollégát, aki elvégezné az ilyenkor szokásos vizsgálatokat (pl. vérlabor, fertőző betegségek tesztjei, stb.)

Jelige: Szimba  2014.márc.10.

A leírt jelenség okát így biztosan nem lehet megmondani, ehhez sok mindent kellene ismerni, illetve a cicát is meg kellene vizsgálni. Még az is lehet, hogy semmi baja nincs. Mindenképpen azt javaslom, hogy mutassa meg(hozzáértő) állatorvosnak!

Jelige: Leila  2014.márc.7.

A kiszedett kullancs helyén elég gyakran alakul ki kis göb, helyi gyulladásos reakció. Ez általában pár nap után elmúlik. Tisztogatni, fertőtleníteni lehet, ha jövő hét elejére nincs javulás, mutassa meg állatorvosnak.

Jelige: Boris  2014.márc.7.

A cicáját el kellene vinni állatorvoshoz és alaposan megnézetni, nincs-e valami szervi baja, vagy más elváltozása, mert a kérdéseire csak így lehet érdemben válaszolni.,

Jelige: Koko  2014.márc.3.

Jelen helyzetben csak egyetlen megoldás van: bármennyire is nem szereti a kutyája az állatorvost és a vizsgálatot, én azt gondolom, ezt most nem lehet megúszni! Ahhoz ugyanis, hogy tudni lehessen (nem csak körülbelül, hanem pontosan), hogy nincs-e a hallójáratban valami, ahhoz bele kell nézni a megfelelő műszerrel. És ha nincs is semmi benne, a vizsgálat bizonyára tisztázza majd azt is, hogy mitől lehet a probléma.

Jelige: fáradtság?  2014.márc.2.

Nem találgatnék! Ez a probléma lehet, hogy komoly betegség első jele, de lehet, hogy semmi. Ezt kideríteni nem lesz egyszerű, de el kell kezdeni valahogy. Beszélje meg az állatorvosukkal, hogy ő mit tud tenni, mit tud ajánlani, illetve kihez, hová tudja Önöket küldeni, ha ő nem boldogul vele.

Jelige: Samu  2014.márc.2.

Mindenképpen ki kellene vizsgáltatni a kutyát, és ki kellene deríteni a hasmenés okát, mert ez így semmiképpen nem jó állapot. beszélje meg az állatorvosukkal, hogy mi legyen a kivizsgálás menetrendje, mikéntje.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 321 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat