Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Proci  2013.okt.28.

Tegnap sajnos nem tudtam válaszolni, így szerintem ma, ha amúgy is elmennek vele állatorvoshoz, kiderülhet, hogy mi volt ez a furcsaság a sebénél.

Jelige: Macika  2013.okt.28.

A hátsó testfél imbolygását több minden is okozhatja, állatorvoshoz kellene menni vele, mielőbb.

Jelige: SOS kismacska  2013.okt.28.

Sajnos nem tudtam korábban válaszolni. Ha még ma is aktuális a kérdése, akkor biztosan el kell vinnie állatorvoshoz a cicát.

Jelige: Kissmacska  2013.okt.24.

A cicája orrán minden jel szerint kialakult egy tályog. Ez pedig azért lett, mert valamilyen sérülés érhette (karmolás, harapás, szúrás). A tályog kinyílt,és ürül belőle a gennyes tartalom. Állatorvosnak kellene megmutatni!

Jelige: farkasvakság  2013.okt.21.

A kutyák látása alapból nem túl jó. Ők sokkal többet "látnak" az orrukkal, mint a szemükkel. A kor előrehaladtával még inkább romlik az amúgy sem túl jó látásuk. Ezt mindenképpen be kell kalkulálni a megítélésbe! A látásuk "hatásfoka" számtalan apróságtól is függhet. Ezért csak azt tudom mondani, nem kell ezt a kérdést túlaggódnia. Az állatorvosnak azért szóljon róla, de ne várjon nagy csodákat. A vak kutyák is nagyon jól látnak az orrukkal. főleg ismerős környezetben. Csak hagyni kell, hogy tudjanak tájékozódni.

Jelige: Szili, akinek tisztázatlan a betegsége  2013.okt.21.

Egy állat betegségéről, állapotáról sok esetben még akkor is nehéz bármit is mondani, hogyha az orvos látja, vizsgálja. E nélkül tényleg csak találgatni lehet. Egy 1 éve meghalt cicáról, úgy, hogy csak az Ön leírását olvasom, nem tudok semmit mondani! Rengeteg baja lehetett. Ha akkor nem végeztetett boncolás, akkor ma már semmi nem fog kiderülni. El tudnám sorolni, hogy mi baja lehetett, de azt hiszem, nem lenne elég itt a hely, meg az idő sem. Inkább azt tanácsolom, próbálja meg elfogadni, hogy ő nincs már.

Jelige: szuzi  2013.okt.20.

Mozgás közben bármikor előfordulhat banális sérülés (megrándul, meghúzódik, stb). Ezek legtöbbje 2-3 napos pihentetés után elmúlik. Ha továbbra is sántít, akkor el kell vinni állatorvoshoz megvizsgáltatni. Ha a rendelőben van röntgen, az nem hátrány, de nem feltétlenül szükséges. A hozzáértés és a tapasztalat fontosabb.

Jelige: Picikém  2013.okt.18.

1. Olyan, hogy "kullancs elleni injekció" NINCS. Nem tudom mit kapott a kutyája, de szinte nem is érdekes. A tapasztalt tünetek ALAPOS kivizsgálást igényelnek, nem pedig találgatást.
2. A kapott gyógyszerek mindegyike szteroid. A Diprophos egy tartós hatású. A szteroidok jellemző mellékhatása a vízivás fokozódás, ezzel a gyakori pisilés. Ezért pisil most ilyen gyakran.
Számozás nélkül: a kutyájának a baja komoly dolog, de ennek okát ki kell vizsgálni. Ez vizsgálatokba kerül, az pedig költségekkel jár. El kell dönteni, hogy mit akar, és azt is, hogy mit tud vállalni anyagilag! Ha szűkös a pénztárca, akkor ez sok mindent felül ír, de a találgatások alapján végzett kezelések komoly károsodásokat okozhatnak. Ezt tudomásul kell venni. Az Advil Ultra "csak" egy fájdalomcsillapító, nem hiszem, hogy bármit is változtatna a jelenlegi helyzeten.

Jelige: Beteg a kiskutyám  2013.okt.16.

A kutyájának ilyen tünetekkel sokféle baja lehet, köztük komolyak is. Miért nem vitte még állatorvoshoz? Megvárja, amíg valami komolyabb következménye lesz? Azt javaslom, ne saját maga akarja megtippelni, hogy mi a baja, hanem forduljon szakemberhez!

Jelige: garfild2013  2013.okt.16.

Meg kellene mutatni állatorvosnak a cicát! Minél előbb.

Jelige: kutyus  2013.okt.16.

Egy 8 hetes kutyában nem nagyon szokott még ekcéma kialakulni (ami egyébként az allergia egyik speciális formája). Persze ettől még lehet neki ez is, de én azért megvizsgáltatnám még egy igazán hozzáértő állatorvossal is (mondjuk egy bőrgyógyászati szakrendelésen).
Az ekcéma kezelése nagyon függ attól, hogy mi váltja ki, mennyire súlyosak a tünetek, és hogy reagál a kezelésekre.

Jelige: Fanni  2013.okt.14.

El kellene vinni állatorvoshoz a cicájukat, mert így erről az égvilágon semmit nem lehet mondani.

Jelige: tanács  2013.okt.14.

Az új kiskutyáját rendszeresen kell vinni állatorvoshoz az oltások miatt. Neki mutassa meg a lábát ill. a járását. A kolléga majd a látottak alapján tud erről valamit mondani (remélhetőleg). A "húst hússal" etetés nem jó, és egyáltalán nem ideális. Junior kutyatápokat kellene adni neki. A kutyáknak nem az a falkavezér, aki enni ad nekik, hanem az, akit ők annak tekintenek. A falkavezérséget részben ki kell vívni, részben ki kell érdemelni.

Jelige: Cicus  2013.okt.12.

Azt írta (jelölte be), hogy volt a cicával állatorvosnál. Azt viszont nem írta meg, hogy milyen kezelést kapott, és arra hogyan reagált? Nekem úgy tűnik, hogy most a nátha mellett más jellegű tünetei vannak, ez mielőbbi újabb állatorvosi vizsgálatot igényelne!

Jelige: RottiHölgy  2013.okt.12.

Amíg nem tud vele eljutni az állatorvoshoz, addig csak tisztogassa gyakran (de csak óvatosan). Ha nagyon rossznak tűnik a helyzet, akkor pedig keressen előbb egy másik állatorvost, és ne várjon vasárnap estig.

Jelige: teamécses  2013.okt.11.

Egyelőre csak várjanak. Előfordulhat az is (jó esély van rá), hogy gond nélkül végig megy a bélcsatornáján és a bélsarával kiürül (a következő napokban egy bottal szét kellene nyomkodni a produktumát).
Ha nem így alakulna, és bajt okozna, akkor biztosan lesz valami látható tünet. Leginkább hányás, hányogatás. Ekkor vigyék el állatorvoshoz és meséljék el a történetet. Onnantól ez már az állatorvos dolga lesz.

Jelige: acuko  2013.okt.11.

Az a baj, hogy csak azt felejtette el megírni nekem, hogy mire vár választ most tőlem? Leírta az eddig megállapított diagnózisokat és azt, hogy a kolléga további vizsgálatokat javasolt. Az, hogy a kutya "elég stressze", nem elég indok arra, hogy ne csináltassák meg a javasolt vizsgálatokat. Vagy ha mégis kihagyják, akkor nincs miről kérdezni. Akkor majd csak lesz valami magától.

Jelige: macskanátha elleni vakcina  2013.okt.11.

Ha az oltás idején éppen beteg (vagy nem tünetmentes) az állat, akkor nem ajánlott az oltás. Ilyenkor halasztani kell pár napot.Azzal nagyon egyetértek, hogy beszéljen meg mindent (nagyon alaposan) az állatorvosával. Például kérdezzen rá, hogy milyen gyógyszereket (szurik) kapott eddig? És tőle kérjen immunerősítőt is, ha ő is egyetért ezzel az ötlettel.

Jelige: ÉBER  2013.okt.11.

Ezt így biztosan nem lehet megmondani. Valamire allergiás lehet. El kellene vinni állatorvoshoz, alaposan megvizsgáltatni!

Jelige: Adél  2013.okt.10.

A méhek a kutyákat is megcsípik, ha úgy adódik. A szájukban is. Jobb tehát, ha nem nagyon engedi meg ezt a "szokást" neki. A méhcsípés lehet, hogy semmi bajt nem okoz, de lehet, hogy igen.

Jelige: tanácsát kérem  2013.okt.10.

A két here csak ritkán egyforma nagyságú, kismértékű eltérés teljesen normális. Nyalogatni akkor szokták, ha valamiért nedvedzik (akár csak alig észrevehetően). Itt a legeslegvékonyabb a bőr az egész kutyán, így könnyen sérülhet meg (karcolások).
Ami a fül gennyedzését illeti, nos , ezt otthon egymaga biztosan nem fogja tudni megoldani (de lehet, még megnézni sem), így emiatt mindenképpen el kellene vinni állatorvoshoz!

Jelige: Ady  2013.okt.9.

Az egyik kutya akkor szokta nyalogatni a másikat, ha azon valami váladékozás van. Valószínűnek tartom, hogy Önöknél is ez a helyzet. Feltehetőleg a szokásosnál erősebben váladékozik a kutya szeme, és ezt a váladékot nyalja le a másik kutya. Ez egyébként a természetben egy "bevett szokás", így segítik egymást a falkában élő kutyák. Nem hiszem, hogy ebből bármi gond lenne.

Jelige: :-(  2013.okt.9.

Egy ilyen fiatal kölyökmacskánál ezek a tünetek akár komoly betegség tünetei is lehetnek, úgyhogy jobb lenne mielőbb megmutatni állatorvosnak a cicát (ha eddig még nem tette meg ezt)!

Jelige: kaninchen tacskó  2013.okt.8.

Mivel a kutyával (gondolom) más okok miatt is fel kellene keresni állatorvost (oltások beadatása), célszerűbb ezt előre hozni, és megmutatni neki. A hasmenés oka lehet a megváltozott táplálék is, de lehet más is (pl., valami különlegesebb férgesség), jó lenne ezt kivizsgálni. És a "hízlalásához" is kaphat majd tanácsokat az állatorvostól.

Jelige: vizsla  2013.okt.8.

Igen, ez egy betegség miatt van, állatorvosnak kéne látnia és kezelnie őket.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 317 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat