Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: Garfield  2015.jún.12.

A cica összeragadt szemhéjait szét kell húzni, a kibuggyanó gennyet ki kell tisztítani a szemekből kamillateával. Lehet utána rendszeresen ezzel tisztogatni. Az anyacicát meg kellene mutatni állatorvosnak (e nélkül én nem javasolnék antibiotikumot). A kiscicát is meg lehetne egyúttal mutatni az orvosnak.

Jelige: hasfájás  2015.jún.11.

Ez egy emberi gyógyszer. Kutyában történő használatáról nincsenek információk, én legalább is nem hallottam erről semmit. Sok olyan gyógyszer van, ami ha használható állatoknál is, az adagolása eltérő attól, amit az embereknek kell adni. Ha használják, azt kizárólag a saját felelősségükre tehetik meg!

Jelige: Rolly  2015.jún.11.

Ebben az esetben kizárólag akkor lehetne a feltett kérdésekre megfelelően válaszolni, ha a kutyájukat a halála után felboncoltatták volna. Ha ez nem történt meg, akkor nincsenek válaszok a kérdésekre, ugyanis senki nem tudja megmondani pontosan, hogy mi volt a halálának a közvetlen oka.

Jelige: Lencsi  2015.jún.7.

A leírtak alapján elég valószínű, hogy a bűzmirigye fakadt ki oldalra. Holnap meg kellene mutatni állatorvosnak!

Jelige: kérem segítsen!!!!  2015.jún.4.

Egyetértek az elgondolásukkal! Minden szempontból az lesz a legjobb mindenkinek (beleértve a kutyát is), ha elaltatják.

Jelige: Mira  2015.jún.2.

Őszinte leszek, ezt így nem lehet semmilyen formában véleményezni. El kellene dönteni, hogy kinek hisznek jobban. Az első állatorvosnak, vagy a másodiknak, esetleg egy harmadiknak. www.kisallatortopedia.hu

Jelige: pöttyös nyelv  2015.jún.1.

Azok a bizonyos pöttyök a kutya nyelvén ízlelőbimbók. Oda valók. Ami nem régen lezajlott, az egy váratlanul jött gyulladás lehetett a nyelvén, aminek sokféle oka lehetett. Ha elmúlt, örülni kell annak, hogy nem volt túl vészes a probléma. Lehet, hogy van egy kis allergiás érzékenysége a kutyájának, esetleg bizonyos táplálék összetevőket nem bír. Ezt azonban nem lesz egyszerű kideríteni.

Jelige: aranyér  2015.máj.31.

Azért van "aranyere" a kutyájának, mert hasmenése van és erőlködik. Ha elmúlik a hasmenése, meg fog szűnni az aranyere is. Az viszont most sokkal fontosabb, hogy megfelelően kezeltetni kell a hasmenését, mert ebből akár súlyos baj is lehet egy 5 hetes yorkinál!

Jelige: Vesebaj  2015.máj.27.

A folyamat majdnem biztos, hogy idült. A kilátások pedig nehezen megjósolhatóak. Megfelelő táplálék mellett (fehérje szegény gyógytáp etetése folyamatosan) sokáig élhet, de időről-időre ellenőrizni kell a veseparamétereit. És én azért javasolnák egy vese ultrahangos vizsgálatot is, hogy látni lehessen, mi ott a helyzet.

Jelige: Benjamin  2015.máj.25.

Előbb-utóbb biztosan meggyógyul, de azért ehhez sokat kell még tenniük! Az immunerősítő használata mindenképpen jó lenne és nagyon alaposan át kellene gondolni az elhelyezési, tartási körülményeket, mert ott is lehet valami, ami folyamatosan gyengíti a szervezetét.

Jelige: MIXIKE  2015.máj.25.

A harmadik szemhéj előesése folyadék hiányra utal. Gyakori hasmenés esetén vagy más folyadék veszteséggel járó betegségekben (állapotokban), vagy amikor többet pisil, mint amennyit iszik. Ha tartós a jelenség, mielőbb mutassa meg állatorvosnak a cicát.

Jelige: Fülike 2015  2015.máj.23.

Sajnos nem ismerem az Apoquel nevű gyógyszert, és őszintén megmondva, én eddig nem is hallottam róla. Így sajnos semmi érdemlegeset nem tudok hozzászólni a kérdéséhez.....

Jelige: aggódom mert szeretem  2015.máj.22.

A leírás alapján én is azt gondolom, hogy ha a kutyájának az epileptiform rohama epilepszia miatt volt, akkor ez egy idő után újra jelentkezni fog. Azt viszont nehéz megjósolni, hogy ez mikor következik be. Lehet hónapok múlva, de lehet, hogy napokon belül. Figyelni kell. És utána állatorvoshoz vinni. És fontos az, hogy próbáljanak egy minél részletesebb naplót vezetni az esetleg jelentkező újabb rohamokról (mikor volt, mennyi ideig tartott, mit csinált, stb...)

Jelige: Sánta Picur  2015.máj.17.

A kutyájuk kora és alkata alapján gondolni kell egy esetleges gerinc problémára (olyasmi ez mint az embernél a lumbágós hát fájdalom), de lehet bármi más apró sérülés is. (Ahhoz hogy apró sérülés keletkezzen az izületben vagy az izomzatban, nem kell semmi látványos behatás, elég egy rossz lépés is). Ha hétfőig nem tudják megmutatni állatorvosnak, egy fél Algopyrin tablettával próbálkozzanak és pihentessék őt (nem kell sokat mozgatni, sétáltatni).

Jelige: tacskó  2015.máj.12.

Nagyon sajnálom, de így a távolból, csak a leírás alapján nem lehet erről semmilyen véleményt mondani. Ha még él a kutya, tovább kell vizsgáltatni, kezelni, akár állatkórházba vinni.

Jelige: Johny cica  2015.máj.10.

Egészen biztosan meg van az oka annak, hogy miért nem hajlandó a cicájuk enni, csak meg kellene végre találni ezt az okot. Írta, hogy volt vérvizsgálat, de csak a máj enzimekről írt, így nem tudom, konkrétan milyen paramétereket néztek meg nála. Egyébként a leletek értelmezése néha nem könnyű, amire az egyik orvost azt mondja, hogy jó, arra esetleg valaki más, akinek több tapasztalata van már, már mást mond. Én azt gondolom, hogy a továbblépés abban lenne, ha megmutatná valaki másnak is a cicát, hátha egy új orvos új szemlélettel áll neki a feladatnak. Egyébként egy igen alapos és mindenre kiterjedő kivizsgálásra bizonyára szüksége lesz.

Jelige: kovtina  2015.máj.2.

Ha most pontosan ugyanolyan bolhanyakörvet vett, mint ami korábban volt, akkor egészen biztosan nem ez okozza a szokatlan viselkedését. Esetleg akkor, ha most pl. kicsit szorosabbra sikerült feltenni. Szerintem nyugodtan próbálják meg újra feltenni rá.

Jelige: Köszönöm  2015.máj.1.

Nagyon sajnálom, de a kérdésére nem igazán tudok választ adni. A legvalószínűbb hogy valami belső sérülése lett, esetleg belső vérzése. Ezen otthon nem dognak tudni segíteni. Ha él még, és nem lett jobban, vigyék mielőbb állatorvoshoz!

Jelige: hapci  2015.máj.1.

Ezt a gyógyszert én magam nem ismerem (nem használtam), ezért megnéztem a hivatalos tájékoztatóját. Ebben nem szerepel semmiféle ilyen jellegű információ, vagy kölcsönhatás. Úgyhogy, szerintem nyugodtan használja.

Jelige: Keiko  2015.ápr.28.

Gyógyszerek nélkül nem lehet.

Jelige: falko64  2015.ápr.28.

Igen, szerintem lehet adni Algopyrint kutyának, én is gyakran javaslom ezt. Néhány napig tartó használata nem szokott gondot okozni, de ha mégis, azt úgyis észre fogják venni, és akkor abba hagyva megszűnnek a káros tünetek. Egyébként ha használ, akkor 3-4 nap alatt ez ki fog derülni.
A másik kérdésükre is igen a válaszom, igen, lehet, hogy a tüneteket a diszplázia okozza nála.

Jelige: kullancs védelem  2015.ápr.26.

Először azt kell tisztázni, hogy nagyot fog csalódni, ha azt gondolja, hogy van 100%-osan hatékony készítmény. Ilyen ugyanis nincs! Bármelyik kullancs ellenes szert használja, mindig előfordulhat, hogy lehet benne kullancs, és akár vért is szívhat. Ezért a rendszeres ellenőrzést nem szabad mellőzni, és a megtalált kullancsot azonnal ki kell szedni.
Ami a kérdését illeti. Nem tudom konkrétan melyik készítményt érti a "kullancs elleni rágótabletta" megfogalmazás alatt? Én egy olyat ismerek, amit meg kell etetni a kutyával, az a Bravecto nevű tabletta, ami ízesített és a kutya szívesen megeszi. Ez egy elég hatékony szer mostanában (de 100%-ot ez sem tud!). Ha ezt megette, akkor a hatásidő alatt (3 hónap) elvileg nem kell más kullancs elleni készítményt használni. (Az én kutyám is ezt kapja már elég régóta, én nagyon meg vagyok elégedve vele.)

Jelige: A.Ivett  2015.ápr.26.

lehet, hogy valami fáj a hátsó lábainál. Meg kellene nézetni állatorvossal!

Jelige: Kérem segítsen féltem a kutyusomat  2015.ápr.21.

A kutyáját (és a lábát) alaposan meg kell vizsgáltatni. E nélkül nem lehet róla semmilyen véleményt mondani azon kívül, hogy valami fáj a lábában (vagy annak valamelyik izületében). Vigye el állatorvoshoz és nézesse meg.

Jelige: paris  2015.ápr.20.

A babéziózis sajnos egy igen alattomos betegség, nagyon nehéz előre bármit is megjósolni. Gyakoriak a hasonló visszaesések. És az is fontos, hogy sok esetben a kialakult szövődmények súlyosabbak, mint maga az alapbetegség. Az Önök esetében is erről lehet szó. Kezeltetni kell folyamatosan.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 332 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat