Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: agyrázkódás  2013.dec.30.

Kérdésére így a távolból biztosan nem lehet érdemi választ adni. Ehhez látni, vizsgálni kellene, de ezt is többször, hogy lehessen látni a változásokat. Szerintem el kellene vinni egy másik állatorvoshoz, hátha nála nem csak feltételezett diagnózis,m hanem valami érdemi kezelést is kapnak.

Jelige: oltás  2013.dec.29.

Az oltásnak ilyen utóhatása biztosan nem lehet. Figyelni kell őket, és ha nem múlik, vagy rosszabbodik, meg kell mutatni az orvosnak.

Jelige: adri  2013.dec.29.

Sajnos ennek a jelenségnek az okát nem lesz egyszerű kideríteni, mert még az is lehet, hogy semmi jelentősége nincsen. Olyan állatorvosnak kellene megmutatni, aki az átlagosnál járatosabb és tapasztaltabb a kisállat ortopédiában, mert ehhez tapasztalatokra van szükség.

Jelige: Laci1966  2013.dec.23.

Sejtem, hogy mi az a valami, amit lát a kutyán, de igazából pontosan nem tudom. Ha az, amire én gondolok, akkor ez a hüvely kitüremkedése. Egyetértek az állatorvos kollégával, javasolt ivartalanítani, ez minden bizonnyal megoldja a problémát (ami e nélkül minden tüzelésnél elő fog jönni, sőt, lehet később még súlyosabb lesz).

Jelige: nincs  2013.dec.22.

Egy ilyen fiatal kölyökkutyánál ez akár komoly betegség első jele is lehet. Figyelni kell, ha nincs javulás pár óra alatt, akkor állatorvosnak kell megmutatni.

Jelige: Picúr  2013.dec.22.

Ilyesmiről látatlanban véleményt mondani kóklerség lenne, nem is vállalkozom rá. Ha a két állatorvos, aki eddig látta, eltérő véleményt mondott, akkor nincs más mód, mint megmutatni egy harmadiknak is. És akkor már valamelyik vélemény többségbe kerül.

Jelige: Csimpike  2013.dec.22.

Én nem javasolnám a gyógyszer beadását. Ha nincs jól a cica, meg kell mutatni állatorvosnak!

Jelige: encike  2013.dec.20.

Minden ilyen részletkérdést attól az állatorvostól kell megkérdezni, aki a szert alkalmazza. Az alizin alkalmazása folyamatos állatorvosi kontrollt igényel.

Jelige: Csipesz  2013.dec.15.

Mi emberek egy ilyen műtét után egy hétig ki sem kelünk az ágyból. MIt várnak a kutyájuktól? Semmi szokatlan nincs abban, hogy most egy kicsit visszafogottabb. Legyenek türelemmel, a varratszedés után visszatér majd az aktivitása is.

Jelige: Molly  2013.dec.15.

Lehet, hogy valamivel elrontották a gyomrukat. A gyomorhurut ezzel jár, a hányással meg is gyógyulnak (ha sikerül kihányni az irritáló gyomortartalmat). Lehet egy jóindulatú vírus is. 24 óra koplaltatás segíthet, ha holnapra nem lesz jobb a helyzet, akkor mutassa meg orvosnak.

Jelige: Kivi  2013.dec.14.

Ezt így sajnos nem lehet megmondani. Még az is lehet, hogy semmi baj nincs. Ha nem változik a helyzet a hétvégén, vigye el megmutatni az állatorvosukhoz!

Jelige: Macsek  2013.dec.14.

A leírtak alapján sérvre gyanakodnék, de ezt látatlanban nem lehet véleményezni rendesen. Javaslom, mutassa meg egy állatorvosnak!

Jelige: Szomorú kutya  2013.dec.13.

Ieg, a leírtak alapján ez elég valószínű. Főleg akkor, ha nem régiben (két hónapon belül) tüzelt.

Jelige: betegség  2013.dec.13.

A leírtakból csak annyit lehet sejteni, hogy a kutyájának valahol, valami fájdalmas egyes mozdulatokhoz, vagy mozdulatoknál. Ez lehet izületi, izom vagy gerincprobléma, vagy ezek keveréke. A kora alapján több lehetőség is szóba jöhet. Mindenképpen meg kellene mutatni állatorvosnak.

Jelige: Cicaliliom  2013.dec.12.

Minden kérdést amit nekem leírt, annak az állatorvosnak kellene feltenni, aki látta, vizsgálta, kezelte. Erről ugyanis látatlanban nem lehet semmi érdemlegeset mondani.

Jelige: Tanácstalan vagyok teljesen!  2013.dec.11.

Nagyon nehéz ilyenkor okosat mondani. Azzal én is egyetértek, hogy olyan állatnak, amelyik nem egészséges, sőt lázas, nem szabad oltást adni. Ahhoz, hogy az oltásra megfelelően tudjon reagálni a szervezet, megfelelő immunállapot kell. E nélkül az oltásnak nem lesz semmi eredménye.
A cicái valószínűleg kicsit "selejtesek", ezen utólag már nehéz változtatni. Az injekció amit kapnak valószínűleg tartós hatású antibiotikum, így amig ezt kapják, nem kel otthon ugyanezt tablettában adni. Jelenleg arra kell koncentrálni, hogy gyógyuljanak.

Jelige: lulu  2013.dec.11.

Egy kutya hasa sok minden miatt lehet kemény. Csak ebből nem lehet semmit kikövetkeztetni. Meg kellene mutatni állatorvosnak.

Jelige: Sziszi  2013.dec.9.

Előre kell bocsájtani, hogy én nem láttam, nem vizsgáltam a kutyáját, így amit írok, azt csak általánosságban tudom írni.
Az idősödő kutyákban gyakoriak a daganatok. A legtöbb esetben ezek úgy alakulnak ki, hogy közben semmit nem venni észre. Ezért tűnik úgy, mintha egyik napról a másikra jött volna, pedig már régen ott van, szépen lassan növögetett, csak nem vették észre. Azt gondolom, hogy ha az állatorvos kollégámnak a vizsgálat után ez volt a gyanúja, akkor ezt a gyanút be kell valahogy igazolni, vagy ki kell zárni. Ehhez persze nem kell azonnal kinyitni és belenézni, ezt ma már más módszerekkel is meglehet oldani, például hasi ultrahangos vizsgálattal. Kérdezze meg tőle, ezt nem lehetne-e megoldani előbb? Akár úgy is, hogy el kell vinni pl. Pécsre vagy Kaposvárra (ezeken a helyeken biztosan van olyan rendelő, ahol van hasi ultrahang).

Jelige: búb  2013.dec.8.

Találgatni nem érdemes (bármi lehet). Csak azt tudom javasolni, hogy amikor legközelebb előjön ez a "búb", akkor gyorsan vigyék el állatorvoshoz, aki majd elbódítja, ha másként nem megy a vizsgálat. E nélkül ez soha ki nem derülhet!

Jelige: habzó száj  2013.dec.8.

A macskák nagyon könnyen nyálzanak, ha valami rossz izű dolog kerül a szájukba, vagy ilyesmibe belenyalnak. Ha ez elmúlt, nem ismétlődött, és azóta minden rendben lévőnek tűnik, szerintem nem kell aggódnia!

Jelige: mircike  2013.dec.8.

Valószínűleg abból a kis sebből származik a váladék. Szerintem akkor szűnik meg a váladékozás, ha meggyógyul a seb. Újra meg kellene nézetni állatorvossal!

Jelige: Információ  2013.dec.8.

Ha csak önmagában az erős immunrendszer elég lenne, akkor számos vírusos, bakteriális betegség ismeretlen lenne. Ráadásul a kórokozók között is vannak erősebb betegítő képességűek és vannak gyengébbek. Szóval, ez egy nagyon bonyolult rendszer. A leukózis és a FIP komoly betegségek, a kórokozóik hatását azonban rengeteg tényező befolyásolhatja. Az oltás előtt azért szükséges a vérteszt, mert ha már pozitívak lennének, akkor az oltás rosszabíthat a helyzeten, illetve felesleges.

Jelige: talált cica  2013.dec.6.

Mindenképpen azt ajánlanám, hogy ne otthon próbálkozzon, hanem vigye el állatorvoshoz a cicát! Ami kívülről csak egy megfázásnak tűnik, lehet akár vírusos macskanátha is (többféle is van), ami veszélyesebb kategória.

Jelige: sütke  2013.dec.6.

Az Imizol erősen szövetizgató, durva helyi reakciót okozó gyógyszer. Ha izomba kapta, akkor egészen biztosan a beadás helyén komoly helyi gyulladásos reakciót okozott. Ez elvileg el fog múlni, de ehhez hosszabb idő kellhet. Igyekezzenek kimélni ezt a lábát.

Jelige: Ismét macskanátha  2013.dec.3.

Védőoltással beoltani csak éppen egészségesnek látszó állatot érdemes, ill. szabad, mert a beteg szervezet nem tud jól reagálni az oltásra, sőt, maga az oltás is betegebbé teheti. Az immunerősítő kezelés nem hat azonnal, több nap, akár egy-másfél hét is kellhet ahhoz, hogy elinduljon a hatása. A többszöri szteroid kezelés azonban nem volt túl jó ebből a szempontból, mert az éppen ellenkezőleg hatott.

 1 ---- 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 ---- 319 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat