Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: IMI  2002.júl.29.

Kedves IMI! Amint a kérdését látom, inkább poénkodni szeretne, de legyen! Vicces kérdésre vicces a válaszom is: a leesett kutyafejek visszaragasztására ma már nagyon jó szerek vannak! Kéressen egyet és próbálja ki!

Jelige: Zsuzsi  2002.júl.15.

Csak azzal tudok segíteni, hogy itt most közzéteszem minden honlaplátogató számára a kérését:
AJÁNDÉKBA adnák 3 éves fajtatiszta berni pásztor szuka kutyájukat, évente rendesen oltva volt, kertben tartott, nagyon barátságos.
Az érdeklődők kérem írjanak az én E-mail címemre!

Jelige: Kábé  2002.júl.9.

Sajnos az, amit leírt a tünetekről, kicsit kevés ahhoz, hogy jó választ tudjak adni Önnek! Tudnom kellene, hogy a szőrhullásos foltokban milyen a bőre, vannak-e ott sebek, apró pörkök, látja-e Ön, hogy ezeken a helyeken vakarja-e, rágja-e magát? Az sem mindegy, hogy máshol milyen a bőre és a szőrzete.
Egyébként az allergiás ok elég valószínű, ez a leggyakoribb probléma. Ha valóban erről van szó, a kenőcsös kezelés nem lesz elég, más gyógyszerekre is szükség lenne!
Kérem írjon részletesebben a tünetekről, talán akkor tudok tanácsot adni!

Jelige: Szilvia  2002.júl.7.

A leírt tünetek alapján nagyon valószínű, hogy a kutyája epilepsziás. A leírtak ugyan nem fedik 100%-ban az epilepsziánál mutatkozó tüneteket, de mégis ez a legvalószínűbb. Sok esetben a betegség úgy kezdődik hogy nincs meg egyidejűleg minden tünet, csak néhány. Ennek valószínűségét támasztja alá a rohamszerű jelentkezés és az, hogy két ilyen merevedés közben panaszmentes. Sok függ attól, hogy a jövőben hogyan alakul az állapota. A megelőzés nehéz, a rohamokra mindig számítani kell, főleg időjárásváltozásoknál (fronthatás), stresszhelyzeteknél. Esetleg gyógyszerek adhatók, de ezt alaposan meg kell beszélnie állatorvossal. Javasolt ún. rohamnapló vezetése is, amiben feljegyzi, hogy mikor, milyen "produkciói" voltak a kutyának. Ebből esetleg levonhatók bizonyos következtetések.

Jelige: IMI  2002.júl.6.

Sajnos nem tudok jobb tanácsot adni, mint hogy mielőbb vigye el állatorvoshoz a kutyát!

 1 ---- 351 - 352 - 353 - 354 - 355 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat