Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: snoopy  2002.aug.22.

Ez is egy olyan probléma, amiről a beteg megvizsgálása nélkül csak általánosságban lehet nyilatkozni. Az én felfogásom szerint az még nem biztos, hogy betegség, ha egy kutya időnként hány illetve hasmenése lesz. Ha ez magától, spontán elmúlik, utána rendesen eszik, nem tűnik közben betegnek, akkor ennek nem biztos, hogy nagy jelentőséget kell tulajdonítani. Az is lehet, hogy egyszerűen csak falánk és ez okozza mindkét panaszt. De lehetséges, hogy valami szervi baj áll a hátterében, ez az a rész, amihez viszont alaposan meg kellene vizsgálni. Ha az állatorvosuk nem akarja ezt megtenni, akkor forduljanak másik kollégához, hátha akkor történik valami.

Jelige: IMI  2002.júl.29.

Kedves IMI! Amint a kérdését látom, inkább poénkodni szeretne, de legyen! Vicces kérdésre vicces a válaszom is: a leesett kutyafejek visszaragasztására ma már nagyon jó szerek vannak! Kéressen egyet és próbálja ki!

Jelige: Zsuzsi  2002.júl.15.

Csak azzal tudok segíteni, hogy itt most közzéteszem minden honlaplátogató számára a kérését:
AJÁNDÉKBA adnák 3 éves fajtatiszta berni pásztor szuka kutyájukat, évente rendesen oltva volt, kertben tartott, nagyon barátságos.
Az érdeklődők kérem írjanak az én E-mail címemre!

Jelige: Kábé  2002.júl.9.

Sajnos az, amit leírt a tünetekről, kicsit kevés ahhoz, hogy jó választ tudjak adni Önnek! Tudnom kellene, hogy a szőrhullásos foltokban milyen a bőre, vannak-e ott sebek, apró pörkök, látja-e Ön, hogy ezeken a helyeken vakarja-e, rágja-e magát? Az sem mindegy, hogy máshol milyen a bőre és a szőrzete.
Egyébként az allergiás ok elég valószínű, ez a leggyakoribb probléma. Ha valóban erről van szó, a kenőcsös kezelés nem lesz elég, más gyógyszerekre is szükség lenne!
Kérem írjon részletesebben a tünetekről, talán akkor tudok tanácsot adni!

Jelige: Szilvia  2002.júl.7.

A leírt tünetek alapján nagyon valószínű, hogy a kutyája epilepsziás. A leírtak ugyan nem fedik 100%-ban az epilepsziánál mutatkozó tüneteket, de mégis ez a legvalószínűbb. Sok esetben a betegség úgy kezdődik hogy nincs meg egyidejűleg minden tünet, csak néhány. Ennek valószínűségét támasztja alá a rohamszerű jelentkezés és az, hogy két ilyen merevedés közben panaszmentes. Sok függ attól, hogy a jövőben hogyan alakul az állapota. A megelőzés nehéz, a rohamokra mindig számítani kell, főleg időjárásváltozásoknál (fronthatás), stresszhelyzeteknél. Esetleg gyógyszerek adhatók, de ezt alaposan meg kell beszélnie állatorvossal. Javasolt ún. rohamnapló vezetése is, amiben feljegyzi, hogy mikor, milyen "produkciói" voltak a kutyának. Ebből esetleg levonhatók bizonyos következtetések.

Jelige: IMI  2002.júl.6.

Sajnos nem tudok jobb tanácsot adni, mint hogy mielőbb vigye el állatorvoshoz a kutyát!

 1 ---- 350 - 351 - 352 - 353 - 354 -

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat