Kutyájával, macskájával kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolok itt, a honlapomon, ill. a megadott e-mail címre küldött levélben. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti a szükséges űrlapot.

Jelige: vetél?  2017.jún.12.

A leírtak alapján bármi lehetséges! Találgatásoknak nincs sok értelme, holnap el kellene vinni a kutyát egy állatorvoshoz és meg kellene alaposan vizsgáltatni! E nlkül soha nem derül(het) ki, hogy mi van vele!

Jelige: Szájszag  2017.jún.12.

A rossz szájszagot sokféle ok idézheti elő, erről egy laikus nem sokat tudhat, így mindenképpen azt javaslom, hogy irány egy állatorvos, akitől egy alapos vizsgálatot kellene kérni!

Jelige: fülrázás  2017.jún.9.

Ha a kutyáját és annak fülét állatorvos alaposan megvizsgálta, és abban nem talált semmi olyasmit, ami a tapasztalt jelenségnek az oka lehetne, akkor én sajnos nem tudok semmi okosat mondani, vagy javasolni. Legfeljebb annyit, hogy talán meg lehetne mutatni a kutyát (és a fülét) másik állatorvosnak is. Hátha ő másképpen vizsgálja meg, több a tapasztalata, van esetleg ötlete kiegészítő vizsgálatokra.

Jelige: Nyírás  2017.jún.3.

A rövid szőrű kutyákat tradicionálisan nem szokás megnyírni, de a meleget a legtöbbjük így is jól bírja. Sokan még a középhosszú szőrűeket sem nyíratják meg. Ha Önnek lenyírva jobban tetszik, vagy úgy gondolja, hogy ez a kutyának is jó (vagy jobb), akkor semmi gond. Néha azonban előfordul, hogy nem nő vissza rendesen a lenyírt szőr (ezeknél a fajtáknál nem a szőrszálak nőnek ugyanis, hanem új szőrszálak nőnek a kihullottak helyébe). Láttam már néhány mókás kinézetű kutyák, akinek a szőrnyírás után igencsak fura lett a szőre.

Jelige: kiscicák  2017.jún.1.

Amit leírt annak alapján én kisagyi fejlődési rendellenességre gondolnék, de ahhoz, hogy bármit lehessen mondani erről, mindenképpen meg kellene vizsgáltatnia állatorvossal a cicákat. (Akár mindegyiket, de legfőképpen azokat, amelyek a tüneteket mutatják.)

Jelige: Sün  2017.máj.30.

Nekem nincsenek tapasztalataim sünökkel. A leírtakból azonban azt gondolom, hogy ez bármelyik sünivel megeshet, csak értük nem aggódik egy szerető gazdi. Ha többet akarnak megtudni arról, hogy mi lehet a baja, mindenképpen állatorvoshoz kell vinni, de persze olyan kollégához, aki ért is hozzá.(Ilyen pedig nem sok van.)

Jelige: chauchau  2017.máj.30.

A válaszom a kérdéseire az, hogy nem tudom. Látni kellene, de lehet, hogy még úgy sem tudnák rá érdemben sokat mondani. Nagyon fontos lenne egy alapos állatorvosi vizsgálat, hogy egyébként minden rendben van-e nála. De lehet, hogy tényleg semmi baja, csak ő ilyen.

Jelige: zokni  2017.máj.30.

Erről látatlanban nem lehet semmit mondani, mindenképpen meg kellene mutatni állatorvosnak!

Jelige: bágyadtság  2017.máj.30.

A kutyák mindig szeretnének a gazdával lenni, és nem érzik jól magukat, ha egyedül hagyják őket. Ezt azonban (előbb-utóbb) megszokják, illetve erre lehet őket megfelelően szoktatni, tréningezni. Ebben kutyakiképzők segíthetnek, de az Interneten is rengeteget tud erről olvasni.

Jelige: bágyadtság, étvágytalanság  2017.máj.29.

Mivel nem tudom hogy pontosan milyen injekciót kapott a férgesség ellen, igy nem tudom megítélni hogy ennek lehet-e köze a bágyadtsághoz. Mi tablettát szoktunk adni erre. Az oltás is okozhat 4-5 napos kisebb levertséget. Szerintem várjon még pár napot, es ha utána se lesz vidámabb, akkor vizsgáltassa meg újra.

Jelige: Sutke  2017.máj.29.

Az hogy a műtét után 1-2 napig nincs széklete, még rendben lenne. A 1 hetet viszont már soknak tartom. Meg lehet próbálkozni praffin olajjal, de talán jobb lenne megmutatni az állatorvisnak aki operálta.

Jelige: fogkő eltávolítás 2  2017.máj.27.

Az ultrahangot nem hallja sem az ember, sem a kutyák. Altatva meg főleg nem. Ennek semmi köze nincs ahhoz hogy miert kell elaltatni a kutyákat a fogkő eltávolításhoz.

Jelige: fogkő eltávolítás  2017.máj.26.

Az ultrahangossal sokkal alaposabb munkát lehet végezni, miközben kevésbé sérül a fogak felülete.

Jelige: mindenki fél tőle  2017.máj.26.

Sajnos nem tudok semmi okosságot mondani. Ha az állatorvos kolléga kimerítette a lehetőségeket, akkor én mit mondhatnék? Ha a kutya ennyire kezelhetetlen és vad, akkor ebből előbb-utóbb komoly baj lesz. Lehet, nem kéne megvárni ezt.

Jelige: tályog  2017.máj.24.

A hidrogén-peroxid nagyon jó lehet erre, gyakran kellene öblögetni a tályogot (bele is lehet nyomni egy fecskendővel). Én biztosan adnék antibiotikumot is, egy 5-6 napos kúra szerintem nem árt meg.

Jelige: shar-pei szem  2017.máj.22.

A kérdéseire sajnos nem tudok válaszolni, nekem nincs ebben semmilyen tapasztalatom. A shar-pei egy külön tudomány, amihez ha tényleg nem ért az állatorvos, jobb, ha bele sem szól.

Jelige: Emésztési problémák  2017.máj.22.

Sajnos úgy néz ki, hogy a kutyája az évek során alkalmatlanná vált arra, hogy csontokat kapjon. A probléma megoldása az lehet, hogy az étrendjéből teljesen kiiktatják a csontot és annak minden formáját. Még egy picike darabot sem kaphat!)
A mostani "hasmenés" valószínűleg a kezelés és a tej miatt van, ettől nem kell nagyon megijedni. Azt azonban így nem tudom megmondani, hogy ez az állapot igényel-e valami kezelést vagy sem, ezt csak a megvizsgálása után lehetne eldönteni. Ha hajlandó enni (pl. tápot) akkor akár 1 nap alatt is rendeződhet a probléma, de ehhez kell egy kis szerencse is.
Nagyon fontos, hogy alapvetően át kell gondolni és alakítani az etetését, és nagyon oda kell figyelni rá!

Jelige: Macskabaj  2017.máj.20.

Én azt gondolom a leírtak alapján, hogy a cicája eddig vizsgálata(i) alatt nem született valós diagnózis, és nem sikerült megtalálni a hányások, a hasmenés és a fogyás valódi okát. A tanácsom az, hogy keressenek egy másik állatorvost (vagy rendelőt), ahol komplexen és nagyon alaposan kivizsgálnák, mert addig, amíg nem derül ki, hogy mi a baja valójában, nem lehet rajta segíteni sem.
A vizsgálatokba akár az ultrahangos vizsgálat is beletartozhat, de sok más vizsgálatra is szükség lehet, mégpedig esetleg előbb, mint az ultrahangra.

Jelige: macska hányás  2017.máj.18.

Sajnos ma nem volt lehetőségem korábban válaszolni, igy nem tudom aktuális-e még a délelőtti kérdés. Amit a cicájáról leírt, azok olyan tünetek, amit mindenképpen állatorvossal kell megnézetni! Ha ez ma nem történt meg, és a cica sincs jobban, akkor holnap minél előbb vigyék állatorvoshoz!

Jelige: sutke  2017.máj.18.

A rendszeres álvemhesség leggyakoribb következménye, hogy emlődaganatok alakulna (fejlődnek) ki. Ezek az elején nagyon picik, két tüzelés között nem nagyon változnak, de az újabb tüzelés után ismét növekszenek (hormonfüggőek). Most kapkodni nem kell, megvárhatja nyugodtan az állatorvost, de ha megjött, alaposan beszéljék át a további tennivalókat. (Én az ivartalanítását javaslom, minél előbb, ill. a kialakult daganatos csomók eltávolítását.)

Jelige: recept 2  2017.máj.17.

Ha állatorvos humán gyógyszert ír fel receptre, arra mindenképpen kell az állat tulajdonosának neve és címe + aláírása. Különösen akkor, ha például ún. ++ vagy +++ szereket rendel. ( A Sevenaletta is ilyen. ) A vonatkozó rendelet számát nem tudom megmondani most, de higgye el, hogy van ilyen. És ez a recept 30 napig érvényes.
Ha állatgyógyászati készítményt ír fel az állatorvos, akkor is kellhetnek ezek az adatok, főleg ha nem kutyáról vagy macskáról van szó. Az állatorvosi szerekre felírt recepteknél én nem tudok érvényességi korlátról, de azért ezt is jó 1-2 hónapon belül kiváltani.

Jelige: recept  2017.máj.17.

A kérdésére nem tudok pontosan válaszolni, mert nem írta meg, hogy állatgyógyszert vagy emberi gyógyszert írtak-e fel az állatának. Az sem mindegy, hogy konkrétan milyen gyógyszerről van szó?

Jelige: ivarzás indukció  2017.máj.13.

Ehhez a területhez nem értek, soha nem csináltam, így nem tudok ebben semmilyen tanácsot adni. Javaslom forduljon kisállat szaporodásbiológushoz (pl. Anirep rendelő Budapest)

Jelige: Manka  2017.máj.9.

Én azt gondolom, hogy a cicájukat mégis csak tovább kellene vizsgálni, mert valami azért csak nincs rendben a légzőszerveivel. A lezajlott vírusos macskanáthának lehetnek olyan szövődményei illetve következményei (pl. idült hörgőgyulladás), ami okozhat ilyen tüneteket. A röntgen sok mindent kimutat (főleg ha jó minőségű felvétel készül róla), akár a tüdőgyulladást is, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tovább kell vizsgálni.

Jelige: csak lárva van 3  2017.máj.9.

Elnézését és megértését kérem, de egészen biztos, hogy én ilyen formában nem adok gyógykezelési tanácsokat, ez ugyanis nem lenne etikus magatartás. Sajnálom, de nem tudok segíteni Önnek.

 1 ---- 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 ---- 352 

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat