Ha kérdezne vagy tanácsot kérne, az Orvos válaszol rovatban tegye, ne itt.
Az itt feltett kérdésekre, az itt leírt problémákra nem tudok válaszolni.

Fanni - (mit tegyek? jelige)  2008.okt.29.

Doktor Úr!
Nagyon köszönöm válaszát!
További eredményes praktizálás kívánok!

V.M.  2008.okt.27.

Gusztustalannak és felháborítónak tartom, hogy valaki, vagy valakik ( szórakozásból, vagy ki tudja miért? ) nyomdafestéket nem tűrő bejegyzéseket írogatnak egy olyan " Blog"-ba, melynek tulajdonosa az áldozatkészségéről és becsületességéről híres.
Biztos vagyok benne, hogy messzemenőleg nem szolgált rá!

üzenet Nádorné Nagy Margitnak  2008.okt.17.

Kedves Hölgyem! Kérdésére az "orvos válaszol" rovatban próbáltam meg válaszolni.

Nádorné Nagy Margit  2008.okt.12.

Tisztelt Főtitkár Úr!

Kérem szíves válaszát, van-e Magyarországon ingyenesen hívható, és ingyenes állatmentő szolgálat, vagy segélyhívó, pl. talált, sérült állat bejelentésére? Ha nincs, mit javasol, kit hívjon a segíteni akaró, de anyagi terheket vállalni nem tudó állatbarát állampolgár?

Kubicsek Sándor  2008.szept.11.

9,5 éves ivartalanított, eddig teljesen egészséges nőstény Westie kutyám 2008. augusztus közepén megbetegedett, nem evett és a vizet is kihányta. Mivel nagyon rossz állapotba került, elvittem a budai Kisállat Klinika Kft. rendelőjébe, ahol kontrasztos röntgenvizsgálat után bélműködést serkentő injekciót kapott, amitől iszonyú fájdalma lett.

Augusztus 21-én a Lehel úti Állatkórházban idegentest okozta bélelzáródás miatt megműtötték, de a bélműködése nem állt helyre, tovább rosszabbodott az állapota. Augusztus 25-én a kutyámat iszonyú mocskosan (kutyaürülékkel és vizelettel szennyezetten) és a két hátsó lábára lebénulva kiadták arról tájékoztatva, hogy a már korábban kialakult porckorongsérve miatt vált mozgásképtelenné.

Megjegyezni kívánom, hogy ezt eddig egyetlen állatorvos sem jelezte (de a mozgásán sem volt látható), pedig rendszeresen ellenőrzik a kutyámat.

Ezt követően a lakóhelyi állatorvosunk 1 héten át infúziókkal és injekciókkal kezelte, de állapota folyamatosan romlott, bélműködése továbbra sem indult be, hátsó lábai nem működtek, ezért augusztus 29-én elvittem a FELICAVET állatorvosi rendelőbe, ahol azonnal életmentő korrekciós műtétet végeztek rajta. Másnap már evett, és a bélműködése is megindult!

Egy röntgenfelvétel alapján megállapították, hogy a hátsó lábait valószínűleg nagyon kifeszíthették az első műtétnél (kificamították), ezért főleg a bal hátsó lábát nem tudja használni, ami későbbi műtéttel helyreállítható lesz.

Most már túl van az életveszélyen, szeptember 16-án a lábát is megműtik, remélem teljesen meggyógyítják a FELICAVET orvosai, és még jó néhány évig boldog gazdija lehetek kutyusomnak.

Egy biztos, hogy a Lehel úti Állatkórházat nagy ívben elkerülöm ezután!


Kubicsek Sándor

RIA  2008.aug.8.

Kellemes kikapcsolódást, és minden jót kívánok!

Papp Karina  2008.aug.4.

Kedves jövendőbeli Kolléga!

Egy negyedéves állatorvostan hallgató szeretné megkérni, egy rövid internetes kérdőív kitöltésére.
TDK kutatásom a "kisállatpraxis menedzsment" címet viseli. Ennek a kutatásnak a célja, hogy összegezzem az eddigi kisállat praxis fejlődést ma Magyarországon, és előre vetítsem a további várható eseményeket külföldi példák, illetve az eddigi tapasztalatok alapján.
Remélem tetszeni fog a kérdőív.

Üdvözlettel
Papp Karina
állatorvostan hallgató

Kérdőív: www.webarculat.hu/kisalla(...)

Székely Béla  2008.júl.27.

Köszönöm a csoki jeligére adott válaszát.A mai napon elvittem egy másik állatorvoshoz aki alaposan megvizsgálta. Sajnos a kutyus cukorbeteg és 23-mas volt a vércukorszintje. ultrahang nem mutatott gennyes méhgyuladást.Kapott 2 szer 7ml inzulint,infuziót. A második inzulin adagot én adtam be neki 3 óra mulva.Lábadozik szegény az orvoskollégája nagyon alaposan járt el. Örülök hogy vannak még olyan orvosok akik a gyógyitásra tettek esküt és nem csak a pénzért csinálják.

öcsi  2008.máj.19.

Van egy 2 éves perzsa Macskám.Ma délután mire hazajöttem nem bírt felállni a lábára és fálalja a fogát és a gerincét, és csak egy helyben fekszik. Amugy pedig virgonc kis cica.Nemtudom, h mit tehenék annak érdekében hogy jobban legyen kérem segtísenek!Még nincs abban a korbanm hogy itthaggyon minket, ezért kérem segítségüket!! :(
Könyörgöm segitsenek valahony a cicán.
Ő egy csodálatos gyönyörű perzsa macska.
Hivjon vagy irjon!!!


szucsjani@freemail.hu
+36308350889 Szűcs Niki

csikcsongor  2008.máj.9.

nincs állatom, magam vagyok:
2244.web.fc2.com

 1 ---- 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 ---- 30 

Örömmel veszem, ha véleményével megtiszteli a honlapomat. Bejegyzése nyilvános, miután beírta és elküldte, pár másodperc múlva megjelenik itt az oldalon és bárki láthatja. Kérem, az állatokkal kapcsolatos kérdését ne itt tegye fel, hanem az Orvos válaszol rovatban. Az itt feltett kérdésekre, problémákra nem tudok válaszolni.

Név: 

Bejegyzés:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat