Ha kérdezne vagy tanácsot kérne, az Orvos válaszol rovatban tegye, ne itt.
Az itt feltett kérdésekre, az itt leírt problémákra nem tudok válaszolni.

Hermanné Patyi Etelka  2007.dec.22.

Tisztelt Doktor Úr!

Most találtam rá a honlapra,és ezúton kívánok boldog karácsonyt és eredményekben gazdag következő évet.
Hermann család+ Tocska és Mancsi /az előbbi a paplan alatti cica!/

Jani  2007.dec.9.

Tisztelt Dr.Ur!
Nagyon köszönöm a gyors válaszát,igaz,hogy igy távdiagnózist felállitani pontosan nem iagzán lehet,De Ön igy is megpróbált és sokat segitett,ha másban nem hát abban,hogy megpróbálok egy másik dokit kersni és a kutyám sebes és vérző végtagjait meggyógyitattni.Köszönöm a lelkiismeretes munkáját.Eggy kutyatulajdonos KÖSZÖNÖM.

RIA  2007.dec.7.

Meditáltam kicsit, de valami belső késztetés folytán le is írom. Úgy érzem, hogy ennek itt a helye.
Olvasva a "Kutyamagazin"-ban megjelent cikket, őszintén szólva elérzékenyült az amúgy is érzékeny lelkem. Részben, mert felidézte, előző állataim nem mindig rózsás életét, részben, mert átéreztem az írás lényegét.
A sorok közül az az érzés áradt felém, hogy aki ezt írta az egy "tisztaszívű" Valaki. Egy olyan Valaki, akire nem a külső tényezők, hanem a belső értékek hatnak.
Hogy miért!? Mert nem felkapott divatkutyákat tart, holmi feltűnési vágyból, (pedig megtehetné) hanem választásait valami belső hang motiválja!
A másik, ami engem megindított az, hogy egyik kutyája sem feledteti a másikat. Sok-sok év után is olyan szeretettel emlékezik meg róluk, mintha most is együtt lennének. Ez már valami! Így kell!-kellene élni!
Boldog vagyok, hogy egy ilyen embert (állatorvost) tudhatok az állataim mellett!

Szívből kivánok sok sikert az élet minden területén, valamint azt, hogy emberi kapcsolataít is ilyen érzések vezéreljék!

Kissné Antal Annamária  2007.dec.4.

Igen Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon köszönöm empátiáját, ahogyan Oszkár jeligéjű kérésemre válaszolt.
Köszönöm, hogy személyes találkozásunkkor egy magabiztos, de nem elbizakodott, elkötelezett állatgyógyászt ismerhettem meg.
Külön felemlítést érdemel, hogy szakmai véleményét az esetről, őszintén megosztotta, ezzel lelkierőt nyújtott, és ezzel családunkat megkímélte bármilyen mértékű lelkiismeret furdalástól.

Szívből kivánok Családom nevében is, szép Ünnepeket, elismertségben is Gazdag Új Esztendőt Önnek és Szeretteinek! Őszinte tisztelettel és köszönettel:

Nagy Sándor .  2007.nov.26.

Tisztelt Doktor úr!
KOKO Jeligére, küldöt válaszát megkaptam nagyon hálás köszönetem!
Én most tudtam meg hogy erre az oldalra mekkora szükség va de nem ez a fontos.
Hanem az hogy azok az állatok érzik, igazából rajtuk segít , ezt nevezik önzetlen
segitség nyujtásnak,azthiszem.Nagyon szépen köszönöm a segítségét!Őszinte tisztelettel ! Nagyon sok sikert kivánok a munkájához!Viszon látásra.

nagyko  2007.nov.11.

Köszönöm a gyors választ. Nagyon megnyugodtam. Egyébként a tünet ma már egyáltalán nem jelentkezett, de azért odafigyelek még. NG

névtelen  2007.nov.5.

Tisztelt Doktor úr!
A minap észrevettem, hogy hullámos papagájomnak túl hosszú már a körme, és ezért mindenbe beleakad. Elhatároztam, hogy levágok a végéből. Már azelőtt is csináltam ilyet, edddig semmi baj nem volt. De most, mikor már becsiptem a körömcsipeszbe, hirtelen megrántotta a lábát,és a körme elfordult. Nagyon vérzett és én nagyon megijedtem. Pár pillanat múlva már kezelésbe vette ő maga, és elállt a vérzés. Most nagyon izgulok, hogy esetleg meggyűlöl, vagy hogy valami baj lesz a sebbel. Nagyon kérem válaszoljon! Köszönöm: egy elkeseredett gazdi

Ferenc  2007.okt.24.

tisztelt doktor ur!kérem segitsen
van egy németjuhász kutyánk aki szept 14 én megellett .5 napja 2, 3napja ismételten 2 kiskutyát vettünk el töle mert nem szoptatta öket ,most a mai nap folyamán még semmi baja nem volt rendesen ettettük itattuk söt a szoptatás miatt többet is kapott,de egyre soványabb lett es ma már nem iszik nem eszik ,lassan veszi a levegöt és többször is összeesett, dután még rohangált es ugatott is,most este rohamosan romlik az állapota!
kérem irja meg mit tegyünk tulélie az éjszakát?
válaszát elöre is köszönöm

Pearly  2007.okt.4.

Drága László Doktor, az állatok lelkiismeretes orvosa és elkeseredett gazdik segítője!

Úgy érzem, hogy ezen a jeles napon ennek a kis írásnak itt kell lennie a könyvecskédben és minden állatokat szerető emberkével ünnepeljünk együtt!

"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél...” Antoine de Saint-Exupéry

Újra október 4-e az Állatok Világnapja.

Assisi Szent Ferenc (1182 körül – 1226. október 4.) a ferences rend megalapítója, Itália, az állatok, a kereskedők és a természeti környezet védőszentje.

Ezen a napon Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentjének a szeretetét és tiszteletét ünnepeljük. 1206-ban Szent Ferenc elutasítva az összes földi javakat, megalapította a Ferences rendet. Imádta Isten védtelen teremtményeit, az állatokat, s minden állatot a barátjának tekintett.

A világnapon eredetileg a vadon élő állatok védelmére figyelmeztettek és pusztításuk ellen tiltakoztak, ma már minden védtelen élőlényre felhívják a figyelmet. Az ember állatbarátnak születik, csak később nevelik bele a fölös félelmet, higiéniai irtózást, s ez is gerjesztheti az állatokkal szembeni agresszió kialakulását. Persze a haszonelvűségnek is sok állat esik áldozatul, Magyarországon csak szürke rókából - prémje miatt -évente 20 ezer. A kedvtelési állattartás felelőségen kell hogy alapuljon, a "kedvenc" állatok közül hazánkban évente több százezer válik kóborrá.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Világszerte programokkal viszik közelebb az elgondolást a gyakorlathoz: kisállat-örökbefogadást, állatkerti programokat, fesztiválokat, nyílt napokat és más hasonló akciókat szerveznek.

Mindenkinek felelősségteljes állattartást kívánok!

Lilla  2007.szept.30.

Kedves doktor úr nagyon köszönöm a gyors válaszát! Kevés ilyen embert ismerek aki ennyit megtesz az állatokért! További jó munkát!

 1 ---- 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 ---- 30 

Örömmel veszem, ha véleményével megtiszteli a honlapomat. Bejegyzése nyilvános, miután beírta és elküldte, pár másodperc múlva megjelenik itt az oldalon és bárki láthatja. Kérem, az állatokkal kapcsolatos kérdését ne itt tegye fel, hanem az Orvos válaszol rovatban. Az itt feltett kérdésekre, problémákra nem tudok válaszolni.

Név: 

Bejegyzés:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat