Jelentős változások a szolgáltatásaimban

2010.jan.2.

2010. január 1.-től kezdődően "hivatalosan" is jelentősen csökkentettem állatorvosi szolgáltatásaimat. Ennek legfőbb oka, hogy a Magyar Állatorvosi Kamarában betöltött tisztségem igen sok tekintetben behatárolja mindazt, amit a kamarai munka mellett vállalni tudok.

Közel másfél éven át megpróbáltam összeegyeztetni a kétféle munkát. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták azonban, hogy ez nagyon gyakran nem sikerül. A kamarai munka miatt napközben egyáltalán nem tudok betegellátást vállalni, és sok esetben még az is komoly nehézségekbe ütközik, hogy magam helyett ajánljak valaki mást (egy értekezlet vagy tárgyalás kellős közepén nem lehet ezt megbeszélni a telefonálóval). Sok esetben kell vidékre utaznom, vagy külföldre, amikor hosszabb időre nem vagyok Budapesten. Emellett elég gyakran akadnak olyan kamarai elfoglaltságaim is, amelyek a szokásos munkaidőn kívülre esnek. Mind mind olyan alkalmak, amikor magyarázkodni kell, hogy miért is nem tudok vállalkozni arra, amit a megrendelő szeretne velem megoldani.

Bevallom azt is őszintén, hogy sokáig az Állatorvosi Elsősegély-szolgálat teljes beszüntetésén gondolkoztam. Végül úgy döntöttem, hogy azért teljesen nem adom fel ezt a munkát, viszont itt a honlapomon és minden más megjelenésemben feltűnően közzéteszem a hírt, miszerint az, aki engem felhív, egyáltalán ne legyen biztos abban, hogy a beteghez hívásának eleget is tudok tenni. Azt, hogy igen-e vagy sem, minden esetben megbeszélem majd a hívóval.

Most egy ideig megpróbálom ezt a módszert alkalmazni. Ha nem megy, akkor marad majd a végleges visszavonulás.

Hozzászólások:

Valaki  2016.szept.20.

Nem ismerem a Doktor Urat, messze is lakom tőle, de sajnos úgy látom, az állatorvosok ma már csak minimális állaton tudnak segíteni ebben az országban. Most is tudok egy szenvedő állatot, amely valószínűleg napokon belül el fog pusztulni, pedig valószínűleg még megmenthető lenne...

JENNY  2010.jan.2.

Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszát a Doktor Úrnak! Igazán jól esett.
Csak még annyit fűznék hozzá, hogy elismerem sok a fiatal orvos, de nekem nem mindegy, hogy milyen tudással és gyakorlattal rendelkezik valaki, ha az állataimról van szó.
Az elmúlt tizen valahány évben egyszer sem csalódtam Önben, és ez a bizalom számomra sokat jelent. Nehéz lenne idáig jutni valaki mással.

Kiss Imre  2010.jan.2.

Kedves Doktor Úr!
Az elmúlt években sokat változott a világ, megjelentek a fiatalok, nekik is teret kell hagyni. Megnéztem a honlapokat, amelyeket ajánl a főoldalon. Mindegyik vállalkozásban pár éve végzett, lelkes, fiatal állatorvosok dolgoznak. Ez a házhozjárós, szaladgálós munka nekik való. Nem is baj, ha most ők veszik át ezt a kiszámíthatatlan és fáradtságos munkát! Önnek jó egészséget, sok sikert kívánok az új évben!

Horváth dr.  2010.jan.2.

Kedves JENNY!
A leírt "önkorlátozások" természetesen nem vonatkoznak azokra a régi, kedves betegeimre és gazdáikra, akikkel hosszú ideje folyamatosan kapcsolatban állok. Ők ugyanúgy számíthatnak rám a jövőben is, mint eddig!

JENNY  2010.jan.2.

Kedves Doktor Úr!
Szomorúan veszem tudomásul, hogy így alakultak a dolgok, mert a problémák mindig akkor jönnek, mikor nincs segítség.
Önnek viszont teljesen igaza van abban, hogy egyszerre nem lehet két lovat megülni. Sem időben sem fizikailag nem megy, ezt minden állattartónak tudomásul kell vennie.
Részemről teljesen egyet értek, avval amit leírt, bár fogalmam sincs, honnan fogok elővarázsolni valakit, ha baj lesz.
De azért ne hajszolja túl Magát, és ne legyen lelkiismeret furdalása, meg néha pihenjen is! Majd csak lesz valahogy. Remélem!

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat