Újabb meglepetés

2006.aug.14.

Az előző blogbejegyzés végén olvashattak arról, hogy az idős cicatartóknak 200 Forintja maradt a kezelés után a nyugdíjig. De ma elérkezett a következő szükséges vizit ideje, amelyre én egy előre kitöltött csekkel készültem. Amint látni fogják, feleslegesen!

Az elmúlt napokban a cica füle rohamléptekben javult, mára már olyan állapotban találtam, hogy magam is elcsodálkoztam az eddigi kezelés hatásosságán. De nem csak én voltam elégedett, hanem a cica idős gazdái is. Sok tennivaló nem lévén, a cicus megkapta a mai adag gyógyszereit is, majd mielőtt távoztam volna, át akartam nyújtani egy előre kitöltött sárga csekket, ezzel is jelezve, hogy nem akarom őket az utolsó készpénzkészletüktől megfosztani, és a fizetség ráér később is. Ekkor azonban megleletés ért, mert a felkínált lehetőséget nem fogadták el!

"Doktor Úr! Maga csodát tett a cicánkkal, amiért mi nem tudunk eléggé hálásak lenni. Csak nem gondolja, hogy nem akarnánk kifizetni magának, ami jár?" - magyarázta a gazdaasszony, és átnyújtotta nekem kp-ban a vizitdíjamat, miközben így folytatta:
"Nem szeretem a csekkeket, ha valamit ki kell fizetni, tegyük meg akkor, amikor itt az ideje! Köszönjük, hogy ilyen aranyos tetszik lenni, de látja, megoldjuk a gondokat, ha kell!

Hozzászólások:

Horváth dr.  2006.aug.21.

Igen, kedves kisvirág, én is úgy érzem, a dologban fontos szerep jut a neveltetésnek és a megszokásoknak. Egyébként elég gyakran találkozom azzal a jelenséggel, hogy a szűkösebb anyagiakkal rendelkezők könnyebben megfizetik akár a magasabb költségeket is, még akkor is, ha ez nekik átmenetileg pénzzavarokat eredményez.

kisvirág  2006.aug.17.

No igen, a látszat néha csalóka. Mégpedig nem is kicsit!
Az idős emberek korábban megszokták, hogy beosztással éljenek, és legtöbbjük nagyon nem szereti a kölcsönöket. Az a biztos, amit kifizettek. Még akkor is, ha szűkölködniük kell miatta.

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat