Éledeznek a kullancsok

2008.márc.12.

Az utóbbi napokban egyre több hívást kapok amiatt, hogy megjelentek a kullancsok a kedvenceinkben. Baj persze a legtöbb esetben nincs, csak a bőrbe belefúródott élősködőket kell eltávolítani, de az óvatosság azért nem árt. Mert a kullancsok, mint az köztudott, betegségeket is tudnak ám okozni!

A veszélyesebb nyavalya a babéziózis, ami akár halálos kimenetelű is lehet. Meg aztán ott van a Lyme-kór nevű betegség is. Oltás csak az utóbbi ellen van, így a babéziózis megelőzése csak a kullancsok folyamatos és hatásos távoltartásával oldható meg.

Hatásos kullancsellenes szerből van bőven, Dunát lehet rekeszteni a készítményekből. Sok van közöttük azonban olyan is, amelyik igazából nem ér semmit, bármit is állítanak róla a reklámok. Hogyan tudnak akkor választani a gazdik? Nagyon egyszerűen! Az állatorvosuk segítségével! Megfelelő szert ott érdemes beszerezni, ahol megfelelő szaktanácsokat is kaphatunk hozzá.

Tudni kell azonban, hogy minden állatorvosnak, így nekem is, meg vannak a maga kedvelt, bevált szerei, és elsősorban ezeket ajánlja, használja. Így közel sem biztos, hogy azt fogja nekünk ajánlani, aminek a reklámját előző este láttuk a TV-ben, vagy amit a szomszéd használ. És az is igaz, hogy ami beválik 9 kutyánál, nem biztos, hogy jó lesz a 10.-nek is. És ha valami jó volt tavaly, bizonyára használ majd idén is. Szempont, és mérlegelendő körülmény van tehát bőven. De a lényeg az, hogy ne várjuk tétlenül, amíg a kullancsok (és a bolhák) beleköltöznek a kedvencünkbe!

(Természetesen én is szívesen segítek azokak az állattulajdonosoknak, akik szeretnének megfelelő és hatékony bolha- ill. kullancsellenes szerhez jutni. Akin ek ilyen kérése, igény lenne, kérem hívjon a honlap főoldalán megtalálható telefonszámokon!)

Hozzászólások:

Fecó  2008.márc.12.

Való igaz, sok sz@r kapható a boltokban, főleg ha az ember nem ott vesz ilyesmit, ahol kell. De nagy a csábítás, ha valami fele annyiba kerül a szupermarketben, mint az állatpatikában. Illetve nem ugyanaz kerül fele annyiba, hanem csak valami hasonló, amiről azt mondják, az is ugyanolyan jó! Hát nem! Az olcsó húsnak mindig híg marad a leve!

JENNY  2008.márc.12.

Köszönöm, hogy figyelmeztetett a veszélyre!
Pont ma gondoltam rá, hogy esedékes lenne már valami, mert sokat kirándulunk. Abban a nagy szőrben megtalálni egy kullancsot annyi mint egy tűt keresni a szénakazalban. A bolháktól meg jobban félek mint bármi mástól!
Előre is köszönöm a kedvességét, és kalkuláljon be minket a jelentkezők közé!
Azért majd telefonon is megbeszéljük, hogy mi lenne a leghatásosabb.

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat