Éjszakai diskurzus

2008.febr.20.

Vannak néha érdekes telefonhívások, amelyek ki tudja miért, kicsit furcsának tűnnek. Legalább is nekem. Az elmúlt éjjel is felhívott valaki...

A hívás a legmélyebb álmomból riasztott fel, hosszú ideig az sem nagyon tudatosult bennem, hogy a telefonom pittyeg mellettem. Amikor felvettem, talán fél percig még azt sem tudtam, élek-e vagy halok, álmodom-e vagy ez a valóság, de azt hamar sikerült kideríteni a vonal másik végén levő úr elmondásából, hogy igazából semmi olyan baj nincs a kutyájával, amin az éjszaka kellős közepén én bármit is segíteni tudnék. Amikor ez kiderült, illendően el akartam köszönni, hogy minél hamarább visszabújhassak a jó meleg takaró alá.
De nem tudtam, mert a hívó közbeszólt:
-"Bocsánat, de megmondaná még azt, hogy...."
-Nem Uram, nem mondanám meg, mert már ne is haragudjon meg, de éjjel 3 óra van, és én éppen a legszebb álmomból riadtam fel a hívására. Ha életveszélyben lenne a kutyája, azonnal öltöznék és mennék, de ha csak felvilágosításokat szeretne kérni, azt jobb lenne, ha holnap napközben tenné meg, az erre sokkal alkalmasabb időpont. -válaszoltam neki kissé emelkedettebb hangon.
-"De nekem a tudakozóban azt mondták, hogy ezt a számot éjjel is lehet hívni, ha gondom van" -jött a válasz.
-Kedves Uram! Felhívni valóban lehet ezt a számot, akár éjjel is, de válaszokat kapni általános felvilágosítási kérdésekben nem lehet! Ez ugyanis nem arra való! És megbocsásson, de most leteszem!
-"Elnézést kérek, de azt hittem, hogy valaki egész éjjel ott ül a telefonnál. Még meg is örültem neki, hogy ilyen szolgáltatás s van már. De ha nem, hát nem, Jó éjszakát!"

15 perc elment az éjszakámból. Még jó, hogy hamar sikerült visszaaludni.

Hozzászólások:

Fecó  2008.febr.21.

Próbálja csak meg felhívni valaki éjjel bármelyik nyitvatartó állatklinikát. Nem hogy felvilágosítást nem adnak, de fel sem veszik a telefont!

Kiss Éva  2008.febr.20.

Én este 10 után háromszor is meggondolnám, hogy felhívok-e valakit, még akkor is, ha valóban baj lenne. Így nekem elég pofátlanságnak tűnik, hogy valaki az éjszaka közepén csak felvilágosításokat kér, és nem sürgős segítséget. Még akkor is, ha valaki azt hiszi, hogy a vonal másik végén valaki egész éjjel szolgálatban csücsül.

V.M.  2008.febr.20.

Ezek a hívások nem egy kellemes dolgok, de lehet, hogy a hívófél valóban jóhiszeműen járt el. Ha nekem éjszaka a tudakozó azt mondja, hogy ilyen és ilyen telefonszámon érdeklődhetek, mert ott ügyeletet tartanak, én is azt hinném, hogy a készülék mellett ül valaki, mint egy orvosi szobában.
A Dr.Úr helyében én közölném a tudakozóval, hogy kizárólag sürgős és életveszélyes helyzetekben adja meg a telefonszámot, vagy közölje ezt az iilletővel.
A Honlapon lévő telelefonszám mellett is nyomatékosan feltüntetném!

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat