Zavar-e engem a konkurencia megjelenése?

2007.szept.23.

Valamelyik nap egy régi kedves kuncsaftom azt a kérdést tette fel nekem, vajon nem zavar-e engem az, hogy ma már rajtam kívül mások is foglalkoznak hasonló szolgáltatásokkal, mint én? A válaszom erre a kérdésre egyértelmű: nem, nem zavar! Hogy miért, azt kifejtem a következőkben....

1995-ben, amikor eljöttem az Állatorvostudományi Egyetemről, már több száz állatorvosi magánrendelő működött a Fővárosban. Olyasmivel azonban, amit én kitaláltam, senki nem foglalkozott, sőt nem is akart foglalkozni. Azt is mondhatnám, hogy egy hiánypótló szolgáltatással álltam elő, aminek ezért érthetően nagy sikere volt. Különösen esténként, és a hétvégeken. Volt is hívásom, munkám bőven! Nem volt ritka, hogy reggeltől estig jártam a címeket, majd késő este, vagy éjszaka ismét autóba kellett szállnom. Nem volt ugyanis senki más rajtam kívül, aki ilyen "embertelen" időpontokban hajlandó lett volna kiszállásokat vállalni.

Éveken át próbálkoztam a kollégáim között népszerűsíteni ezt a fajta állatorvosi munkát, de nem sok sikerel jártam. Így hát nagyon megörültem annak, amikor az utóbbi években mégis akadtak követőim, főleg fiatalabb kollégák. De ha időnként belenézek az internetes keresőkbe, és megnézem a fővárosban üzemelő rendelők szolgáltatási kínálatát, egyre több esetben találom ott, hogy éjjel-nappal vállalnak házi ellátást is. Nagy könnyebbség ez nekem, mert így több idő jut a családomra, a pihenésre, kikapcsolódásra. Bár az egészségem még a régi (legalább is nem tudok róla, hogy ne így lenne), jövőre mégis csak 50 éves leszek, rám fér néha a lazítás. Ha már túlságosan fáradt vagyok, vagy éppen másik beteggel dolgozom, és nem tudok hirtelen segíteni, nekem is nagy megnyugvást jelent, ha megbízható kollégáim telefonszámait tudom ajánlani magam helyett! Így aztán miért is zavarna a konkurencia megjelenése? Nem zavar, sőt kifejezetten örülök neki!

Hozzászólások:

Egy "őrangyala"  2007.szept.24.

Szerintem mindegy, hogy hány éves egy állatorvos. Vagy igényes a macskád ?
Esetleg lapot tévesztettél ?
Ne legyél: -)) !!!

Egy "hódolója"  2007.szept.24.

Jövőre lesz 50? Csalódtam! Én azt hittem, még csak 40. :-))

erba  2007.szept.24.

Azt hiszem, ebben az esetben a "konkurencia" megjelenése egy régóta kívánatos folyamatot indított el. Valamennyi "konkurrens" állatorvosnak sok sikert, és legalább olyan kitartást kívánok, mint amilyennel a "szokás" bevezetője rendelkezett és rendelkezik.

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat