Újra itt a toklász szezon!

2007.máj.15.

Ma meg volt az idei első toklász kiszedésem. Már vártam, ugyanis napok óta látom én is kutyasétáltatás közben, hogy kalászba szökkentek a fűfélék mindenütt. Fűnyírót viszont csak keveset láttam a városban....

A toklász (azok kedvéért, akik nem tudják, hogy miről is van szó) a fűfélék kalászának apróra tört darabja, amely rettenetesen szeret a kutyákon minden olyan helyre befurakodni, ahová nem kellene. Leginkább a fülbe (spanieleknél népbetegség ilyenkor!), az ujjak közé, a hónaljba, a fiú kutyák nemi szervébe. Aztán jó kis gennyes gyulladást okoz. Meg fájdalmat. A bajt megelőzni csak gondos odafigyeléssel lehet. Kerüljük azokat a helyeket, ahol kaszálatlan kalászos fű van. És naponta akár többször is át kell nézni a kutya testét.

Hozzászólás:

erba  2007.máj.16.

Csak nehogy elkiabáljam! Hosszú kutyatartásunk során sokféle bajunk volt, baleset is akadt, de toklásszal még nem találkoztunk. Szerencsénk volt, de azért megnyugtató, hogy - ha bekövetkezik a baj - van segítségünk.

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat