Macskabújócska

2006.aug.31.

Ma délelőtt ritka esethez riasztottak. Egy cica az éjjel bebújt egy parkoló autó motorterébe, majd amikor mit sem sejtő autós el akarta indítani a kocsiját, a cica nagy bajba került.

Az autó beindításától megrémült állat hirtelen menekülni próbált, ám a zsúfolt motortérben nem sok helye volt erre, és utolérte az a végzet, ami ilyenkor szokásos: valamelyik testrésze beszorult a forgó alkatrészek közé. Így vergődött szegény valahol a motor alatt, az ékszíjak között. Nem lehetett ez persze neki egy kellemes állapot, de megadóan tűrte a sorsát, csak akkor vált harciassá, amikor ki akarták őt onnan piszkálni. Ami persze nem sikerült, hiszen valamije beszorult valahová. De hogy mi, és hová, abból nem lehetett semmit látni.
A cica kimenekítését az autó megemelésével és szétszedésével kellett kezdenünk. Állatorvosként autószerelőnek öltöztem, és az orvosi eszközeim helyett először a csavarhúzókat kellett kézbe vennem. Az első kerék, és a sárvédő mögötti műanyag borítás leszerelése után nagyjából láthatóva lett a szorult helyzetben lévő állat, de közelebbit nem sikerült még így sem megállapítani arról, mije lehet beszorulva? A hozzáférési lehetőségek azonban sokkal kedvezőbbek lettek, így már gond nélkül sikerült egy altató injekciót belenyomnom. Pár perccel később, amikor már elbódult, ki tudtam tapintani, hogy szegénynek a farka szorult be az ékszíjtárcsa és az ékszíj közé. Egy késsel sikerült az ékszíjat elvágni, és utána már könnyedén kiszabadítottam a cicát a fogságából. Sajnos a forgó ékszíj nagyon durva és súlyos sérüléseket okozott az állatnak. A farkát tőből leszakította, azt csak egy összeroncsolódott massza tartotta a helyén. Megsérült a végbél környéke is, így figyelembe véve azt is, hogy egy kóbor állatról volt szó, a végleges elaltatása mellett döntöttem, hogy legalább a további fájdalmaktól, szenvedésektől megkíméljük őt.
A szétszedett kocsit már a tulajdonosa kezdte el összerakni. Elindulni persze így nem tud majd vele, el kell vontatnia a szerelőhöz. De ma azt hiszem örökre megtanulta, hogy elindulás előtt minden esetben célszerű lesz megfelelő módon zajt keltve, időt hagyni arra, hogy az autójába bebújt állatok kijuthassanak onnan.

Hozzászólások:

Ede  2006.szept.10.

Tetszik a blogod! Ez a macska-story is nagyon jó, bár a vége szomorú. - A mi Cirmánk rendszeresen pihen a kocsim tetején. De csakis ott.

Gyöngyi  2006.aug.31.

Kolleganőm sztorija! Két évvel ezelőtt egy bevásárlóközpontból mentek hazafelé.Családi házuk garázsában leparkoltak,majd felmentek a lakásba.Másnap halk cicanyávogást hallottak,azt hitték,hogy a saját macskájuk bújt el valahol.Mignem előkerült egy koromfekete jövevény,teljesen épségben,csak rettenes koszosan.Hát ő is a motorházban utazott,és csodával határos módon semmi baja nem lett.Az én rábeszélésemre végül is megtartották.Azóta a család második cicakedvence! /M.M./

Név: 

Hozzászólás:

Ellenőrző kód: Kérem, írja ide az ellenőrző kódot:

A program a beírt e-mail címet és a www-vel, ill. http://-vel kezdődő internetcímet kattintható linkké alakítja. A hibátlan átalakítás érdekében fontos, hogy az e-mail-, ill. internetcím előtt és után egy-egy szóköz legyen! A túl hosszú címek rövidítve jelennek meg.

Állatorvosi Elsősegély-szolgálat